Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Żegnajcie tanie (?) samochody z Niemiec, Francji, US...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamiast komentarza łobrazek:

Eur/Pln

captureni.png

Usd/Pln

sl1s.png

Jeśli trend się utrzyma to kiepsko widzę sprowadzanie używanych (nowych w sumie też) aut do Polski. Wzrośnie liczba oszustw

a dobre auta zarejestrowane w PL podrożeją, szczególnie TD. Zresztą wzrost cen już zaczyna być widoczny - co bardziej sprytni handlarze połapali się, że trzeba działać szybko.

ps. prawy klik na screnie i View Image, więcej widać.

Opublikowano

było już euro po 4,40 i tragedii nie było :cool1:

Opublikowano

osobiście bardzo lubię jak euro wysoko stoi, a zwłaszcza w okresie wakacji :kox::evil:

Opublikowano

euro rosnie, spada popyt , niemcy spuszczaja ceny bo ciezko sie auta pozbyc...

praw rynku nie oszukasz. wszystko dąży do rownowagi....

Opublikowano

mi to pasuje bo korona dunska w gore wiec codziennie wiecej zarabiam :gwizdanie: :decayed:

Opublikowano
  • Autor

mi to pasuje bo korona dunska w gore wiec codziennie wiecej zarabiam :gwizdanie: :decayed:

Ja w CHF mam zarobki.... ale ale, nie więcej zarabiasz, tylko taniej/więcej możesz kupić. :gwizdanie:

@OLO_GDA: litościwi Niemcy obniżą ceny dobrych aut aby Polak nie czuł się gorszy. :kox: :kox: :naughty: :naughty:

Będą mieli okazje do wypchnięcia najgorszego syfu po wyższych cenach.

Co do popytu... auta dalej są tak samo dobre jak były tydzień temu, jedyne co się zmieniło to siła nabywcza w PL.

Opublikowano

było już euro po 4,40 i tragedii nie było :cool1:

było po 4,93

i było po 3,18

minie trochę i się ustatkuje....

Opublikowano

na wakacje i tak euro spadnie przed sezonem, w DE ceny samochodów też spadną ponieważ większość Niemców w okresie wakacyjnym sprzedaje auta. Euro było teraz tanie to ceny w Niemczech poszły w górę, euro drożeje to ceny spadają. Osobiście się ciesze że euro w gorę idzie.

Opublikowano

@OLO_GDA: litościwi Niemcy obniżą ceny dobrych aut aby Polak nie czuł się gorszy. :kox: :kox: :naughty: :naughty:

Będą mieli okazje do wypchnięcia najgorszego syfu po wyższych cenach.

Co do popytu... auta dalej są tak samo dobre jak były tydzień temu, jedyne co się zmieniło to siła nabywcza w PL.

gdzies tkwi błąd w Twoim rozumowaniu... jakto po wyzszych cenach? czy w zwiazku ze wzrostem ceny pln/euro to niemiec dostanie wiecej Euro??? no chyba cos pokerciles. on bedzie chcial tyle samo tylko polacy i reszta "wschodniego bloku utylizacji aut :polew: " bedzie albo kupowac mniej albo tych najtanszych aut. dla niemca to zadna okazja i nic z tego w sumie nie wynika. jedynie popyt moze sie zmniejszyc, a co to oznacza to chyba naprawde nie trzeba tlumaczyc bo prawa rynku sa niezmienne od lat..

myslisz ze niemcy sa w stanie sprzedac na rynku wewnetrzym te wszystkie auta? niestety nie. a wtedy nie bedzie chodzilo o uszczesliwianie polakow tylko o pozbycie sie auta na ktore bedzie zdecydowanie mniej klientow.

a zeby pozbyc sie szybciej bedzie trzeba taniej puscic. itd itp.. naprawde CIe to dziwi??

Opublikowano

Sytuacja w Grecji daje sie we znaki, ale mnie to wogóle nie rusza tylko w ręcz przeciwnie :) bo Funt idzie w górę :kox: z 4,30 juz jest po 4,95 i nie zamierza sie zatrzymywać :banan: byle tak dalej :)

Moze dojdzie do 6zł tak jak było kilka lat temu :)

Opublikowano
  • Autor

Olo, czytaj ze zrozumieniem. Napisałem: Będą mieli okazje do wypchnięcia najgorszego syfu po wyższych cenach Teraz popatrz np: na forumowy dział z autami do sprawdzenia.

Dominują tam tanie polisingówki "w dieslu, max 173k km, inst pod telefon, obowiązkowo czorne :decayed: "

Paradoksalnie takie auta podrożeją (ten zły Niemiec dostanie więcej ojro, kutafon jeden :polew: ) w stosunku do tego co kosztowały np 2-3 tygodnie temu bo

będzie na takie auta większy popyt w stosunku to tego co było kiedy kurs eur/pln był "stosunkowo" niski. Zgodnie z staropolską maksymą: dobrze i tanio - tylko po co komu 2 samochody? ;)

Większość ludzi przez stratę siły nabywczej jest skazana na starsze lub gorsze auta. A skoro WIĘKSZOŚĆ takowych będzie szukać to zgodnie z prawem popytu i podaży....

A jak głosi forumowa mądrość: na dobre auta zawsze znajdzie się kupiec, oraz dobre auto kosztuje. :> :>

Zresztą to dość akademickie rozważania, w grę wchodzi jeszcze spora szansa na wzrost bezrobocia w pl, wyższe ceny paliw, wyższe podatki (bo sociał trzeba wyżywić)...

a to nie sprzyja popytowi na samochody w ogóle... Więc pax :decayed::cool1:

Opublikowano

Dywagacji i teorii nt. kursów walut jest bardzo wiele, ale prawdą jest, że dla statystycznego polaka lepiej jest jak euro jest po 3,2 a nie po 4, 5. Takie zachowania jak spadek cen aut na zachodzie to zjawisko, które wymaga czasu. Nikt z dnia na dzień nie obniży bez powodu ceny o 10-20% wartości tylko z tego powodu, że w PL euro podrożało. I ja np. ciesze się, że zdążyłem nabyć auto zanim euro zaczęło wzrastać w ostatnich dniach. Bo gdybym je miał kupować np. dzisiaj to nie powiem dla Niemca, żeby opuścił o 20% cenę, bo euro podskoczyło. :gwizdanie:

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej pisze. Jak na tę chwilę ceny samochodów w Niemczech nawet nie drgną. Jedynie handlarze w Polsce zaczną sprzedawać szroty po wysokich cenach, bo Euro drogie :| za nimi pójdą zwykli ludzie, bo nie będą samochodu za darmo oddawać:)

Opublikowano

Cieszy się teraz ten kto kupił worek ojro po 3.86 :naughty:

Opublikowano

ja tam sie ciesze bo funt tez w gore idzie :decayed: