Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Lusterka z kierunkami - od jakiego auta założyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uszanowanie, naszło mnie na wyrezanie lusterek zewnętrznych wyposażonych w kierunki i ewentualną likwidację kierunków w błotniku. Od razu zaznaczam że nie interesują mnie g.... na z allegro "M-look" czy jak to tam się nazywa z regulacją za pomocą przyciskania paluchem wkładu :) W grę wchodzi jedynie kombinowanie z czymś z grupy VW tylko nie wiem z czym najmniej bym się narobił jesli chodzi o podobieństwo mocowania. Passat B5 FL, może Octavia II albo Superb... Proszę o sugestie.

Opublikowano

stawiam na octavia II , bynajmniej wizualnie sa przypominaja lustra z b5:)

Opublikowano

Jeśli już to Suberb. To jest generalnie to samo co Passat, czyli A4 B5.

http://www.autogaleria.pl/fotografie/index.php?id=3080&news=621

Ale czy mocowanie lusterek jest dokładnie takie samo jak w A4, to nie mam bladego pojęcia.

Trzebaby pewnie sprawdzić w ETCE jak to wygląda.

Opublikowano

Tutaj jest audi bez kierunków w błotnikach

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Audi/A4/13755

oprócz tego ma endzel szajsy, grill bez znaczka, chrom na metry i lusterka m3 czyli kupa generalnie :sick3:

Opublikowano

Najpierw zastanów się czy będzie to do B5 pasowało :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Tutaj jest audi bez kierunków w błotnikach

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Audi/A4/13755

oprócz tego ma endzel szajsy, grill bez znaczka, chrom na metry i lusterka m3 czyli kupa generalnie :sick3:

Adam, tu właśnie mamy zamontowane te gówna na które ja nie chcę patrzeć! Czy będzie pasowało jako całość to już kwestia gustu, mi chodzi o pasowanie (mniejsze lub większe) trójkąta mocującego a nie chce mi się wydawać paru stówek tylko po to żeby przekonać się na własne oczy że jednak nie będzie pasować...

A jeśli chodzi o kwestie wyglądu czy będzie pasować czy nie to każdy ma swoje zdanie i należy to uszanować, mi się np rzygać chce jak zobaczę jakiekolwiek auto z przyciemnionymi szybami, tak zgodnie z przepisami czyli w przednich drzwiach jasne tylko na du.pie ciemne. Mówcie co chcecie, dla mnie to jest to samo co seicento van i swego zdania nie zmienię, gdyby całość z boku była przyciemniona to OK ale tak to mamy dostawczaka. W swoim aucie NIGDY W ŻYCIU czegoś takiego nie zrobię ale jesli komuś to się podoba to jego sprawa.

Opublikowano

Wiem wiem. Mi chodziło tylko o to żebyś sobie zobaczył jak wygląda b5 bez kierunków bocznych i ocenił czy Ci się to podoba czy nie.

Reszty tego auta nie komentuję :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A wracając do tej czarnej Audicy - hmmm, 188 komentarzy i lwia większość to pozytywne - czyli paru osobom to jednak się chyba podoba? Nawet te lusterka z M3? :gwizdanie:

Ale do rzeczy - założyłem temat żeby rozmawiać o kształcie mocowania lusterka a nie o wyborach Miss Polonia.

Opublikowano

na polskiej jezdzie 99% to wiesniaki bez gustu dlatego im sie podboa...

zawsze pisza

"super fura... wpadnij do mnie"

;]

a co do lusterek w a4 b5 to mam fajne foto w rs4 b5 i lusterka z octavii II

2wbs42.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za zdjęcie Paweł! O coś takiego właśnie mi się rozchodzi :)

Widzę na alleagro że lustra do octavki nie są pioruńsko drogie, można wziąć ładne za 100-150 zł/sztuka. Sam trójkąt ma trochę inny kształt, to widać gołym okiem, w Audi jest ostry a w Skodzie ma zaokrąglony jeden bok, ale to da się zrobić. Chyba trzeba będzie poświęcić tę stówę, zakupić lustro i spróbować eksperymentu na żywym organizmie :)

Opublikowano

źle to nie wygląda przy RS

ale jak bym zobaczył niezmodzoną b5 przed liftem to już bym się pukał w głowę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Pijesz do mnie Arku? Nie obawiaj się, przód i tył już zrobione, teraz pora na boki.

Opublikowano

witam

Brat ma lusterka z kierunkowskazami od passata B5 Fl w swojej Audi a4 b5 w miare pasują wyglad dośc ładny i oryginalny kierunkowskazy w błotniku ma pomalowane na ciemno w kolor nadwozia jak zamontowane nie wiem z takimi kupił miłej zabawy zycze !

pozdrawiam

Opublikowano

Nie piję do Ciebie bezpośrednio :drinks:, po prostu mówię jak by to wyglądało przy niezmodozonym autku :good:

Opublikowano
  • Autor

Dobra, pokój. Zrobiłem rekonesans na allegro, okazuje się że tak jak pisałem lustro do Octavii można mieć za ok. 150 zł/sztuka, zaś za Passatowskie trzeba zawalić 250-300 zł za sztukę. Czemu oni tak się drożą? Te od Passata ma większe szanse na to że będzie pasować bo trójkąt ma wszystkie rogi ostre tak jak w A4, z kolei Skodowskie bardziej mi się podoba wizualnie, jak na foto co Nowak_zg zapodał. Ale skoro tamtemu kolesiowi udało się je zamontować to czemu mi ma się nie udać?

Opublikowano

witam

Brat ma lusterka z kierunkowskazami od passata B5 Fl w swojej Audi a4 b5 w miare pasują wyglad dośc ładny i oryginalny kierunkowskazy w błotniku ma pomalowane na ciemno w kolor nadwozia jak zamontowane nie wiem z takimi kupił miłej zabawy zycze !

pozdrawiam

a twój brat nie jeździ czasem czarnym kombiakiem, z przyciemnionymi wszystkimi szybami oprócz czołowej??

widziałem coś takiego w RZ i powiem, ze nieźle to wygląda

Opublikowano

ciekawy wątek ciekawe jak to wyjdzie :mysli:

Opublikowano

witam

pozdrawiam

Daj foto, też mi się taki mod podoba.....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może być ciekawie :good:

Opublikowano

Tak Lucek to jest mój brat mogłeś go widzieć w Rz i polerowane fele 17 pozdrawiam