KNGryfit Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Witam, nabyłem moją A4 Avant Quattro z obniżonym zawieszeniem, niestety jak dla mnie jest za niska. W warsztacie powiedzieli, żebym kupił sprężyny to wymienią i będzie lepiej. Moje pytanie - jakiej firmy sprężyny polecacie? Interesują mnie standardowe sprężyny. Na allegro patrzyłem i są dostępne w cenie od 130 - 175 zł / sztuka np: http://www.allegro.pl/item1024026538_sprezyny_kilen_audi_a4_b5_quattro_1995_2000_tyl.html http://www.allegro.pl/item998739077_markowe_sprezyny_audi_a4_b5_2wd_i_quattro_przod.html Co myślicie? Może ktoś poleca coś innego z dobrym współczynnikiem jakości o ceny :-) Pozdrawiam, Krzysiek
sołtys85 Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 A jakie masz zawieszenie? Możesz sie z kimś zamienić oddasz mu swoje za dopłatą a Ty weźmiesz serie i obie strony będą zadowolone. Zapodaj zdjecie samochodu to oblukamy jak sie prezentuje.
Digit Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 niech kolega sprawdzi wersje zawieszenia na naklejce przy kole zapasowym czy ma np.1BE czyli seryjnie obniżone czy normalne, bo przy 1BE chyba nie ma w sprzedaży zamienników tych sprężyn(ASO lub używka) jedynie do seryjnych zwykłych zawieszeń, a montując te auto będzie stało naprawdę wysoko, zależy co kolega chce osiągnąć, fotki ułatwią sprawę.
KNGryfit Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Opublikowano 10 Maja 2010 Z tego co po VINie sprawdzałem to zawieszenie jest standardowe: 1BA. Ale czy ktoś robił coś z tym zawieszeniem to nie wiem. Z przodu prześwit między oponą a błotnikiem jest na niecałe dwa palce, a z tyłu prześwitu wcale nie ma. Zdjęcia niestety bardzo nie mam a autko odprowadziłem już do warsztatu przed weekendem. A co do tego co chcę osiągnąć - poprawić komfort jazdy po polskich drogach :-/ i nie zaczepiać podwoziem o prawie wszystko :-)
Digit Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 w takim razie można śmiało montować sprężyny dostępne w sprzedaży, tylko nie szukał bym najtańszych, normalny zamiennik popytaj w sklepie/hurtowni na pewno coś doradzą przy okazji sprawdź amortyzatory bo możliwe że też przyczyniają się do niskiego komfortu - mogą być z kompletu od sprężyn z zawieszenia sportowego(ale niekoniecznie). Jeżeli części nie są bardzo wymęczone na pewno znajdziesz chętnego na obniżone/sportowe zawieszenie i zwróci Ci się część $, pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi