l_krupinski Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Witam. Nie chce mi odpalić auto, łapie i po 1s gaśnie. Jak wrzucę wsteczny to gasnie mi jeszcze dodatkowo całe podświetlenie deski rozdzielczej. Pare dni temu zdarzały mi się takie sytuacje że jak probowałem cofnąc autem i wrzuciłem wsteczny to auto gasło, ale za drugim czy trzecia próba problem ustepował. A teraz wogóle nie moge go odpalić. Jak odłaczę wtyczkę od czujnika biegu wstecznego i wrzucam wsteczny to podświetlenie na desce działa przy wrzucaniu biegu. Błedy mam takie: 00626 - Glow Plug Indicator Light (K29) 31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent 17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer P1570 - 35-00 - - 01128 - Immobilizer Pickup Coil (D2) 35-10 - - - Intermittent 01176 - Key 07-10 - Signal to Low - Intermittent
Radziu Audi A4 Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 typowy problem z Immo. Ale co tutaj trzeba zrobić, to Ci nie powiem. Wiem że problem tkwi w immobilaizerze.
l_krupinski Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Opublikowano 11 Maja 2010 Domyslam się że to Immo ale czemu jeszcze tak wszystko gaśnie jak by było gdzieś zwarcie jak wrzucam wsteczny. Dzis rozebrałem cała kierownice i przeczysciłem styki ale nic to nie pomogło, dalej nie odpala a kontroli ledwo się jarzą.
Radziu Audi A4 Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 a akumulator?? moze jak go kręciłeś, to padł. skasuj błędy i spróbuj ponownie
l_krupinski Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Opublikowano 11 Maja 2010 akumulator jest dobry, dzis go nawet sprawdzałem miernikiem a po drugie tez podpinalem na kable od drugiego auta i nic to nei dało.
PAWEL69 Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 akumulator jest dobry, dzis go nawet sprawdzałem miernikiem a po drugie tez podpinalem na kable od drugiego auta i nic to nei dało. Witaj nie podpinaj już drugiego aku. tylko prędziudko sprawdż okablowanie od czujnika wstecznego na 99% masz gdzieś przetarty przewód,reszta błędów to pochodne 00626 - Glow Plug Indicator Light (K29) 31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent czyli brak zasilania kontrolki świec żarowych lub ma ona zwarcie z masą - dzieje się to sporadycznie i trzeba zdejmować zegary aby się do niej dostać; immo blokuje silnik lub przekaźnik 109 zasilania ECU ma przerwy : Ja osobiście szukałbym właśnie po kabelkac,tym bardziej że piszesz: Jak odłaczę wtyczkę od czujnika biegu wstecznego i wrzucam wsteczny to podświetlenie na desce działa przy wrzucaniu biegu.
l_krupinski Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Opublikowano 14 Maja 2010 wsteczne sie nie zapalają, jak tylko wrzucam wsteczy to wszystko gaśnie
spanky Opublikowano 14 Maja 2010 Opublikowano 14 Maja 2010 wsteczne sie nie zapalają, jak tylko wrzucam wsteczy to wszystko gaśnie sprawdz moze kable na laczeniu klapy ... moze sie zlamaly ...
l_krupinski Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Opublikowano 16 Maja 2010 Witam. Temat do zamknięcia. Przyczyną wszystkiego i wszystkich błedów okazała się kostka stacyjki. Po wymianie wszystkie błedy dały sie usunąc i wszystko działa normalnie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi