sokram Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Czesc, Przeczyscilem przeplywke spray'em CRC do czyszczenia przeplywek(mam przepływkę boscha). Zrobilem autem kolo 200km i zrobilem ponownie logi dynamiczne: Widac lekka poprawke wyników ale to chyba za malo...Mam kupic nowa przepływke czy jezdzic na tej do konca? Sokram
przemik Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Zacznij od wykonania logów porzadnie - z gazem w podłodze kazda grupa osobno - 011,010,008 i 003
sokram Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 Czy to duzo zmieni ze zrobie logi kazdy osobno?Chodzi mi tylko o działanie przepływki... Gaz był w podłodze....
spanky Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 Gaz był w podłodze.... robiac 008 nie byl ...
sokram Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 Czesc, Dzis zmienilem przeplywke boscha na jej odpowiednik od kolegi o odentycznym oznaczeniu. U kolegi na vagu jego przeplywka mierzy dawki dobrze tzn. zawsze powyzej 850 jednostek w grupie 003. Dzis niestety lalo i komp mi sie wyladowal szybko, ale zdazylem zrobic takie oto logi: Linia przerywana wskazuje kolejne przyspieszenie auta. Co ciekawe patrzac na wyniki, zarowno moja przeplywka jak i jego wykazuja zanizone wyniki ponizej 850 jednostek. Co moze byc przyczyna kiepskiego mierzenia ilosci powietrza przez dwa przeplywomierze(jeden na 100% jest dobry)? Co ciekawe jak przygazuje auto na postoju ze swoja przeplywka to mi dymi na czarno. Jak dzis przygazowalem auto z kolegi przepływka to bylo o wiele mniej dymu.Auto lepiej szlo dzisiaj na podmienionej przeplywce. Co mam robic z moje przeplywka? Sokram
przemik Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Na tej podmienionej przepływce jest lepiej... powiedziałbym ze dobrze...
sokram Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Opublikowano 18 Maja 2010 Witaj, Po czym to widac ze jest lepiej i dobrze jesli dalej ta przeplywka nie osiaga 850 jednostek w grupie 003? Sokram
przemik Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Ale nie wpływa to na poprawne wyznaczanie dawki paliwa w 008. Jak dla mnie akceptowalnie.
sokram Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Opublikowano 15 Lipca 2010 Czesc, Kilka dni temu wymienilem filtr powietrza w silniku na knechta. Przepływki do tej pory nie wymienilem. Czy ponizsze logi wskazuja na to ze powinienem ja wymienic , czy mozna jeszcze jezdzic? Kolejne przyspieszenia zaznaczylem odrebnym kolorem. Sokram
spanky Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 jest dobrze ... jezdzij i nie szukaj dziury w doopie ...
Rekomendowane odpowiedzi