Tripsu Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Pomocy wyjedziłem moje audi a4 b5 95r. 1.8 benzyna do konca a wiec cały bak benzyny jest pusty próbowałem go 5 razy odpalić bo myślałem że jeszcze coś jest w baku ale nie było bo zaciągał ale nie chciał odpalić, na nastepny dzień zatankowałem do niego 5 litrów benzyny i zacząłem kręcic teraz to już wogule nie zaciągał jak wrzuciłem jedynke i próbowałem z biegu go zapalić to tylko zaciągnął się do przodu kawałeczek i nic, nie wiem co to może być ale się boje o moją niunie i nie wiem o co chodzi dziekuje z góry za wszelką pomoc
Buba Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 moze pompa siadla, moze filtr sie zapchal od syfu w baku a moze syf w baku dostal sie do silnika i nie bedzie palil, ciezko stwierdzic, sprobuj kompa podpiac
Tripsu Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Opublikowano 13 Maja 2010 Kolega powiedział żebym spróbował do filtra powietrza wlac troszke benzyny i spróbować wtedy ale bez pchania auta bo by sie komputer przestawił czy jest to możliwe. i czy ktoś próbował zrobić takie coś
udy Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 :shocked: padła ci pompa na 99%, nie wiem co by miało dać polanie benzyną filtra powietrza, zapalenie się mieszanki ?? ale co z tego jak auto zaraz i tak zgaśnie, to pompa pompuje paliwo z baku do silnika a nie silnik zaciąga z baku, jak już zalewałeś paliwa to mogłeś wlać trochę wiecej niż 5 litrów, sprawdź bezpiecznik od pompy paliwa, u mnie w b5 jak padła pompa to wywalało również bezpiecznik od pompy, wątpie żeby zaciągnęło aż tyle syfu że aż zapchał by się filtr paliwa, jak już będziesz wymieniał pompę to tylko oryginał boscha. Pozdro
Tripsu Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Opublikowano 13 Maja 2010 Dziekuje bardzo mam nadzieje że naprawa nie bedzie drozsza niz 300 zl oj peszek moze jak odleje wiecej paliwa to zaskoczy musze zobaczyc dziekuje itak za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi