Lechu23 Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 1 – Dojście plusa z elektrozaworu gazu (po przełączeniu na LPG) W przypadku sekwencji w to miejsce należy wstawić opóźnienie ok. 30 sek. 2 i 3 – dodatkowy bezpiecznik do pompy paliwa 4 i 5 – miejsce po oryginalnym bezpieczniku Oto prosty schemat oszczędności pompy paliwowej
Waters Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 Z tego co mi wiadomo przepływające paliwo chłodzi całą listwę wtryskową nawe jak wtryski nie dostają napięcia czyli się nie otwierają, ale mogę się mylić
adamq Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 Lepiej nie stosujcie takich praktyk! Lepiej pilnować benzyny!
piozar11 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Opublikowano 12 Grudnia 2007 ja tak zrobiłem i pojawiły sie kłopoty z paleniem rano odpalił i zgasł i tak 2 razy jeszcze,teraz mam oryginalnie i pali jak nowy
michal_g84 Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 a jaka jest oszczędność tego typu rozwiązania, bo wczoraj instalowalem gaz i gazownik powiedział ze mozna by było cos takiego zrobic u mnie
create2fight Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 oszczednosc zadna :> a straty moga byc duze np zapieczone wtryski poprzest brak chlodzenia ich podczas pracy na gazie
+mario31 Opublikowano 27 Maja 2008 Opublikowano 27 Maja 2008 jakbys jezdzil bez gazu to pompka by tez chodzila paliwko w obiegu = chlodzik pompka ma swoja zywotnosc dosyc dluga raz w tyg pojezdzij trche na bezynie niech se silniczek odpocznie w baku musi byc troche paliwka wypalaj benzyne bo w polskich realiach zaraz sie jakis syf bedzie odkladal w baku milej jazdy
Dev Opublikowano 27 Maja 2008 Opublikowano 27 Maja 2008 jak auto chodzi na sekwencji mozna spokojnie montowac przy kazdym odpaleniu auta, silnik chodzi na benzynie jakis czas potem przełaczany jest na gaz jak pamietam nigdy nie trafiło mi sie auto z zapieczonymi wtryskami bo pracowało na LPG
Rekomendowane odpowiedzi