Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Samozamykający się szyberdach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiesgos czasu co jakis czas :> zaraz po otworzeniu szyberdachu...samoistnie sie zamyka...czasami jest tak ze jest otwarty i nagle sie zamknie...o co biega?

Za podpowiedzi dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano

vag powinien cos na ten temat, przynajmniej tak mi sie wydaje

Opublikowano

masz modul sztucznej inteligencji i jak ow modul stwierdzi że za bardzo wieje i halasuje to ci zamyka szyber :polew:

sorrki ale nie moglem sie powstrzymać, ja bym odączyl akumulator i tym samym modul komfortu się zresetuje i to pomoże, choć to tylko gdybanie i moze to nic nie dać ale to nic nie kosztuje ;)

Opublikowano

no właśnie u mnie jest odwrotnie podczas upałów szyberdach sam mi sie otwiera (uchyla) i też nei wiem czy tak ma być czy jakies czary?:))) :blink:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

no właśnie u mnie jest odwrotnie podczas upałów szyberdach sam mi sie otwiera (uchyla) i też nei wiem czy tak ma być czy jakies czary?:))) :blink:

właśnie powie ktoś coś na ten temat? zdarzyło mi się to ostatnio 2 razy, co z tym zrobić? może coś udało Ci się z tym zrobić?
Opublikowano

a przypadkiem na dziurach wam sie nie uchyla? mój wyłącznik sie już wykończył i takie były objawy ze otwierał sie kiedy chciał najczęściej jak były jakieś nierowności

Opublikowano

przy moim zawieszeniu to całkiem możliwe ale żadnych większych nierówności nie zbiera bo otworzył się dopiero 2 razy :mysli:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

je teżmam odwrotnie szyber sie sam uchyla lekko czasem hymmmm da sie go dosunąć wtedy tylko z pilota bo inaczej niechce , czy to może być wina samego przełoncznika czy coś innego da sie to naprawić czy szukać nowego :audi: znaczy otwieracza do szybra

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

pozwole sobie odkurzyc temat, bo przeglądałem posty ale rozwiązania na szalejących szyberdach nie znalazłem.

Mój szyber podczas zamykania często gęsto zamknie sie a nastepnie lekko samoistnie uchyla i trzeba trochę pokręcić pokrętłem żeby się zamknął lub domykanie z kluczyka.

Czy szyberdach sie jakoś programuje czy jest to zwykłe zwarcie instalacji??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przyłaczam sie do pytania, dzisiaj bylo bardzo gorąco zapilalem samochod, (wlaczyl sie zwykly nawiew bez klimy) nagle patrze a szyber sie unosi.. to już 3 razy kiedys nad morzem stal na sloncu wsiadlem zapalilem i sie szyber odrazu podniosl, i kiedys na parkingu przy Tesco xD tez sie podniosl... Tak ma byc ? czy to oznaka ze cos sie je... psuje :D, dodam ze dzieje sie tak zazwyczaj jak w sloncu jest ok. 40 stopni

Opublikowano

W mojej niuni też miało coś takiego miejsce. VAG nic nie pokazywał. Wymontowałem włącznik-potencjometr, rozebrałem go, wyczyściłem i przesmarowałem preparatem do potencjometrów i teraz już mi się szyber nie otwiera samoczynnie. Spróbujcie może wam też to pomoże.