pet3r Opublikowano 9 Lipca 2006 Opublikowano 9 Lipca 2006 witam, czym wyczyscic felgi wewnatrz? na calej powierzchni sa pokryte gruba warstwa pylu z klockow hamulcowych i woda z szamponem nawet tego nie rusza. czy szczotka druciana na wiertarce da rade? boje sie zeby nie uszkodzic lakieru. moze istnieja jakies specjalne plyny do czyszczenia tego typu osadow? jesli tak, to gdzie moge takie cos kupic?
wojtas-audi Opublikowano 9 Lipca 2006 Opublikowano 9 Lipca 2006 czy szczotka druciana na wiertarce da rade? Felgi chcesz szczotka druciana walic ?? :roll: Cifa wez, albo jakis inny plyn i szoruj jakas gabka do naczyn ...
RaFi^^GW Opublikowano 9 Lipca 2006 Opublikowano 9 Lipca 2006 na stacjach bp jak myjesz sobie auto jest opcja aktywnej piany moze ona da rade.... ale sam nigdy sie na tym nie skupialem bo tego niewidac
Radek321 Opublikowano 10 Lipca 2006 Opublikowano 10 Lipca 2006 Pastą tempo da radę coś takiego zlikwidować albo cifem :mrgreen:
grzesioo Opublikowano 10 Lipca 2006 Opublikowano 10 Lipca 2006 Ja za umycie 4 felg w myjni, specjalnym płynem zapłaciłem 10pln. Doczyścili wszystko nawet osad ze smoły. Potem tylko pastą tempo przeleciałem żeby nabrały połysku i jest GIT. Oczywiście oddałem same koła. Na aucie nie zrobili by tego tak dokładnie.
Gość Keżor Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 widze ze przekonałem ludzi do cifa cream wszystko pięknie schodzi jak ta lala
Gość Murzyn Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 Keżor, dokladnie...trochu trza sie napocic, ale schodzi slicznie
wojtas-audi Opublikowano 11 Lipca 2006 Opublikowano 11 Lipca 2006 widze ze przekonałem ludzi do cifa cream wszystko pięknie schodzi jak ta lala Ojj przekonales, a najlepszy cif cream citron :mrgreen: Hehe, troche szuru-buru i nie ma sladu po syfie ktory sie zebral
przepalek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Opublikowano 4 Grudnia 2006 ja uzywam "płynu do felg" plaka, robione toto jest na bazie kwasu i tesh wszystkie zapieczone syfy dosłownie splywaja, jednak nie wolno tego uzywac przy felgach w kolorach innych niz standardowy (srebrno szary), przykladowo antracyt, chrop itd itp. no i nie mozna zbyt czesto czyscic kwasiorem bo moze zerzrec lakier bezbarwny z felg, u mnie bylo to konieczne bo felgi w czasie jazdy z mama za kierownica nigdy chyba za dobrze myjki nie widzialy :razz: co trzeba bylo nadrobic
Wojtek_A4 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja zawsze przy co tygodniowy myciu felg wciskam lapska i czyscze na biezaco :razz: Pozwala mi na to moj wzor felg.
Rekomendowane odpowiedzi