quliii Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Witam mam problem z zamkiem tylnej klapy A4 B5 kombi 98r klucz wchodzi do połowy i nic dalej próbowałem drugim ale też nie da rady już od samego początku nie umiem otworzyć jej z klucza bo go wsadzić nie idzie ale centralny działa otwiera i zamyka prawidłowo na początku próbowałem delikatnie wlać do środka oliwy z maszyny to szycia ale nic to nie dało .Nie wiem czy nie skończy się na rozebraniu zamka choć centralny działa coś z wkładką .Może ma ktoś pomysł co zrobić ????
wrzecion Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 jak centralny działa to po Ci używać do tego kluczyka?
quliii Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Opublikowano 16 Maja 2010 No tak ale nie problem jest z otwieraniem centralnym a możliwość otwarcia klapy z klucza jest zamek i musi działać .
wrzecion Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Nie no jasne wiem o co chodzi. Niekiedy jest tak, że wlaśnie od nieużywania zamka przez pare lat zapierniczy sie syfem i potem takie a nie inne objawy. Spróbuj jakimiś psikaczami jeszcze bo jeśli to tylko syf to powinien po jakims czasie sie poddac ale gdyby ktoś kiedyś wpadł na glupi pomysl i np zapałke w środku złamał to lipa. Ale dojście do zamka nie jest tragiczne więc napewno poradzisz sobie bez problemu.
quliii Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Opublikowano 16 Maja 2010 Dzięki będe próbował nie wiem tylko co za środek użyć czy wd nie zaszkodzi nie wiem tylko czy nie ma tam jakiś częsci które moge uszkodzić tym środkiem bo jak wkładam klucz tu czuje jakby co w środku było połowa klucza wchodzi lużno i stop totalny opór nie wiem w razie czego jak go wyjąć nigdy tam nie zaglądałem i ta nieszczęsna tapicerka z tyłu żadnych wkrętów jest na zatrzaskach ???
wrzecion Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Cholerne zatrzaski... łatwo sie krzywią bo to takie blaszki. Potem przy zakładaniu (zatrzaskiwaniu) z powrotem musisz uważać żeby równo przyłożyc aby dobrze siedziały i TRZASK jeden po drugim. Bedzie dobrze A wd spokojnie mozesz zastosowac
quliii Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 Dzięki kolego za pomoc powoli ale będe kombinował jak nie zepuje bardziej to przynamniej sie dowiem jak powinno to wyglądać inni dali rade i ja też jak tylko przestanie rzucać żabami z niebios to rozkopie to na części pierwsze .
wrzecion Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 hehe będzie dobrze Sam musiałem to rozebrać a byłem wtedy zielony i jakos dobrze sie to skonczyło...
Rekomendowane odpowiedzi