Serweta Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Witam! Mam mały problem. Miesiąc temu była wymieniona pompa od wspomagania na nową. Przy zimnym aucie nie ma problemu, po rozgrzaniu się zaczyna lekko skrzypić przy każdym ruchu kierownicą nawet najmniejszym, co to może oznaczać?
jamo81 Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 zobacz napinacz i paski bo taki sam problem miałem, jak wymieniłem napinacz i paski ustało a tez wymieniałem pompę
Serweta Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 Napinacz od alternatora wymieniany był tydzień po pompie razem z jakąś rolką, a pasek rozrządu w październiku. A jeśli chodzi o pasek od alternatora to mechanicy twierdzili, że jest dobry :/
pawelc Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 A z kąt wydobywa się dźwięk?.. Z pod maski czy z samej kierownicy?..
Silverse Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Witam, u mnie wydobywa sie spod kierownicy. Dodam, ze nie zawsze tylko czasem slychac to piszczenie, podejrzewam ze wypadalo by rozebrac kiere i cos tam nasmarowac , tylko nie bardzo wiem co , czy ktos moze zmagal sie z podobnym problemem?
Serweta Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 Dźwięk wydobywa się raczej spod maski
Serweta Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 raczej nie ale nie sprawdzałam, a co jeśli tak?
lewdan Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Hej, jesli coś pomoże to ja w swoim miałem takie piski przy rozgrzanym i okazało się że to sprzęgło alternatora było padnięte. I szarpało pasek mikro a to powodowało obciążenie i piski paska na pompie wspomagania. Jestem własnie po wymia nię kompletu rozrządu i wszystkich napinaczy i rolek.
Serweta Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Opublikowano 18 Maja 2010 Dzieki za podpowiedź, będę miała to na uwadze
Rekomendowane odpowiedzi