.:campino:. Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Panowie, czytam i czytam i rozumiem że w moim silniczku sztanga turbiny ( west gate - czy jakos tak ) , powinna płynnie chodzić , tzn. w przód i w tył. Czy mam rację? Czy ta sztanga powinna również chodzić w okolicach 2,5-3 tyś obr/min. ?? Podczas eksperymentu , kolega parę razy przegazował furkę do w/w obrotów a ja patrzyłem na sztangę i skubana nawet nie drgnełą ?? No chyba że ona chodzi tylko pod obciążeniem a nie na postoju(na luzie) ? Wytłumaczcie mi proszę jak to jest.
ksiadz99 Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t63596.0.html;highlight=sztanga+1z
.:campino:. Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Opublikowano 19 Maja 2010 z tego linku ( swoja drogą czytałem go już ) wnioskuje że skoro w 1Z-cie jest turbawka bez kierownic to sztanga powinna sie ruszać dopiero gdy turbina zaczyna tłoczyć za duże ciśnienie , i wtedy sztanga upuszcza tego ciśnienia ? Tak ? To przy jakich obrotach turbina powinna tłoczyć to "zadane" ciśnienie ? I ile to ciśnienie wynosi ?
AudiB4 Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Powinno wynosić 0.85 bara,odczytane Vagiem 1850mbar,powyżej tej wartości N75 powinien zacząć upuszczać,a przy odpietej gruszce z upustu 1,4 bara.A owe 0,85 powinieneś mieć przy ok 2200 obr.
.:campino:. Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Opublikowano 20 Maja 2010 dzięki kolego , to już konkretne informacje. Jak tylko odbiorę zasilacz z serwisu to zrobię komplet logów i zamieszczę w odpowiednim dziale, bo coś mi autko nie smiga jak wcześniej. Tylko nie wiem czy uda mi sie zrobic kpl. dynamicznych bo jakoś strasznie ciężko jest go rozbujać do tych 4200 obr/min. To może jeszcze jedno pytanie: czy da się sprawdzić w próbie statycznej czy turbo ładuje tyle ile powinno ?
Lishoo Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Nie da się, trzeba dynamicznie. A co do sztangi, gdybyś ją rozpiął od gruchy to powinna chodzić lekko, grucha ciągnie sztangę do siebie z dużą siłą i nie idzie jej tak ruszyć palcami, dopiero przy dużym ciśnieniu się ona trochę rusza
Rekomendowane odpowiedzi