Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Drgania po wymianie dwumasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moi drodzy powiedzcie mi co mam zrobiś były problemy z moją audiczką 1,9 TDi 98r na niskich obrotach drżała ciężko się nią jeżdziło, był problem z odpalaniem coś nie zaskakiwała, przy przyspieszaniu ciężko się zbierała sprzegło łapało na górze i głośno chodziła wraz z drganiem-diagnoza Padło koło dwumasowe- wymieniliśmy, bo ciężkich bólach. Tydzień temu odebrałam autko było dobrze przez dwa dni problem niestety wrócił z tym że teraz mam moc co to może być????? bo mnie wykończy to auto!!!!!

Opublikowano

wymien plecionke wydechu....zrób logi statyczne

Opublikowano

Sprawdze tylko jedna rzecz jest tu ciekawa bo jest taki dzięk metaliczny jakby coś blaszane się tłukło i jak gasze silnik to go tak telepie, nie zawsze ale jest, a jak się jedzie i da się trochę wycisk to idzie i wibracje są mniejsze ale po zachamowaniu i wbiciu właściwego biegu, uuuu nie idzie i drży jakbym wbiła 5 przy 2 tyś obr. Czy to jednak ta plecionka??

Opublikowano

może jeszcze poduszki silnika sa kiepskie :)

Opublikowano

Tarcza i docisk nowy? Może trzeba poczekać aż się ułoży tarcza. Ktoś pisał na forum, że telepanie może się pojawić przez zasyfiony nastawnik pompy.

Opublikowano

Jak wymieniałam dwumas wymieniłam też sprzęgło więc tarcza i docisk jest ok. Może faktycznie te poduszki choć były sprawdzane dwa m-ce temu i było ok, a jakie są dodatkowe objawy przy poduszkach żeby wyczaić samemu jeśli to mozliwe wogóle???[br]Dopisany: 21 Maj 2010, 14:12_________________________________________________Kończe temat wszystko ustało mam nadzieje że na dobre a nie ze względu na wilgoć :))))) Czytałam gdzieś na forum że kolesiowi jeździła fura super, gdy padał deszcz i było wilgotnie, ale czad :))))