Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] SzczuraZ Project in progress

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

średniawo :gwizdanie:

:wtf: co znaczy średniawo ? chodzi Ci o wygląd czy o granie ? :mysli:

pewnie o granie, bo nie od dzisiaj wiadomo że tuba nie gra tylko buczy :wink4:

jak sub to tylko w skrzyni

Opublikowano
  • Autor

pozostaje jeszcze kwestia wysterowania na wzmacniaczu :cool1: Jak cos buczy to znaczy , że jest zwara na kablach albo brak ekranowania :polew: . W porównaniu do poprzedniej skrzynki zamkniętej ten bas jest bardziej miękki i mniej męczący . Inna sprawa , że skrzynka pracowała w większym zakresie ( a przynajmniej tak mi się wydawało ) . Ale wiadomo że co auto to inna akustyka .

Opublikowano

No po prostu czy słuchasz rapu/techna czy rocka to dźwięk z tuby jest identyczny buuuuuuuuu, taki sam dźwięk wydaje ktoś, kto chce kogoś przestraszyć, tyle, że mniej doniośle :decayed: ale to w końcu Twoje auto i jak chcesz tube to miej tube :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Wreszcie mam chwilę żeby dopisać co zmieniło sie od lipca :cool1: Będąc na ogólnopolskim zlocie Hyundai Fanklub Polska wrzuciłem moją A4 na rolki ... załamałem się , podciąłem sobie żyły suchą bułką i troche mi zajęło dojście do siebie :slina:

ea8e5656d119b68cm.jpg

Brakowało trochę koni ... :blink:

skłoniło mnie to do szybkiego ogarnięcia elektroniki. A4 została oddana do najlepszego warszatu we Wro -> ECU Project ( dawny DynoSoft ). Mirek po wymianie kompa , odprawieniu szamaństw przy laptopie stwierdził że niedomaga jeszcze przepustnica . Jako że przepustnic u mnie dostatek wymieniłem na miejscu i auto zaczęło normalnie pracować . Wróciło doładowanie ( wcześniej było 0.3 bara co widać po wykresie ) , zaczęła chodzić klima ( normalnie bo wcześniej aktywowała się powyżej 2.5k rpm ) oraz spadło spalanie ( 15 - 17 l/100km miasto -> 12 - 14 l/100km trasa ) . Wymieniłem tarcze hamulcowe na przodzie na mikody bo stare straciły powierzchnię ścierną . Dodatkowo oleje , płyny i filtry . Sprawnym autem nacieszyłem się 2 ( słownie DWA ) dni . Auto zaczęło się grzać więc znowu przestałem nim jeździć . Wymieniłem termostat ... działał jeden dzień :shocked: . Wg mojego guru z S-Service wina leży po stronie pompy wody . Kupiłem SKF i w środę auto ląduje na warsztacie . Przy okazji dołożę 2 scyzoryki bo aktualnie mam 1 klucz z czasów miecza i tarczy bez pilota . Dzisiaj zmieniłem niewygodne alusy 17 na runflacie na baloniaste zimówki 15 . W garażu jeszcze leży gleba ( wg sprzedającego od nasz z forum ) -45/-35 oraz banany + końcówki drążków które wyszły mi na trzepakach .

Opublikowano

No troszkę mało wyszło tych kuniów :blink:

Opublikowano

szczuraz a czego się załamałeś po tym wykresie? Przecież wyszło że miałeś zdrowego ADRa :naughty: Oszukali Cię z tą turbiną to wolnossak :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

pompa wody wymieniona , alarm ze scyzorami wpięty . Fura śmiga aż miło . Czas na zbieranie puzzli tj.

1. Hamownia w ECU Project

2. FMIC

3. Orurowanie z kwasu pod FMIC

4. Down pipe + taśma termo

5. TIP ( ale jeszcze nie jestem pewien )

6. Program u mistrza Mirosława ( ECU Project )

7. Poskładanie zawiasu

poza kolejnością :

Prostowanie 17` bo jedna ma lekkie bicie + letnie obuwie

pranie tapicery

do wiosny powinienem się wyrobić :gwizdanie:

Opublikowano

co to jest ADR? że 125koni :wink4:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

przejdź parę postów wyżej :polew: Było uwalone ECU i odcinało turbinę. Teraz auto wróciło do życia . Hamownia pokaże ile tam żywych koni teraz siedzi .

2776f9e40445619cm.jpg 3b0805242e5004f3m.jpg de0a76ddc235a5bfm.jpg ba3a8acd88738f20m.jpg[br]Dopisany: 27 Listopad 2010, 15:44_________________________________________________Aktualizacja na szybko :naughty:

od wiosny doszły :

Nowy kpl. wahaczy przednich

Nowe amory przód + tył

Sprezyny (niby) TA-TECHNIX

Lampy polift + oprawy żarówek kierunków USA

Tapicera wyprana

oleje , płyny , duperele

polerka

dokupione dekle do felg 17`

polerka końcówek wydechu

wymiana alpine cde-9874 na alpine cde-9848 ( starsze ale dużo lepiej grające )

błotnik lewy - Kornik zaczął atakować nadkole

56dfedeb1bf6ad42m.jpg 04282585c16558eam.jpg 37cb40412b171dd8m.jpg 9bee74c5eaf9ec8dm.jpg 691a8eef98ce3723m.jpg

Aktualnie czekam na powrót Bixenonu od Gwertego

1347ac45a8cdaf6fm.jpg 429d3f5359a950f5m.jpg

Opublikowano

wrzuć foty, bo jest :kox: :kox: :kox:

czarne, bix, usa :kox: już tam więcej się nie da zrobić przy lampach chyba

Opublikowano

fajna maszyna :kox:

Opublikowano
  • Autor

wrzuć foty,

zebrałem się i wreszcie zrobiłem

3c7537bb28e8dafam.jpg 11734621c6b0800cm.jpg bd0b187232c639b0m.jpg 0dabc3e8ad777a7am.jpg eec168fc61cc7c66m.jpg

no i wykres

0882284169972b04m.jpg

Opublikowano

wrzuć foty, bo jest :kox: :kox: :kox:

czarne, bix, usa :kox: już tam więcej się nie da zrobić przy lampach chyba

ale to nie sa USA lampy

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Wcześniej miałem kierunki usa , teraz mam tylko 2 włóknowe żarówy w kierunkach imitujące usa . :gwizdanie:[br]Dopisany: 28 Sierpień 2011, 10:22_________________________________________________Podbijam siadł program kilka pierdół ogarnąłem, teraz zostaje tylko jeździć. :wink4:

fotka z nowej hamowni w ECU project

b64e43ae0fbff5a5med.jpg

tutaj na zimowej feldze z S6C4

a7fd884da9b04c88m.jpg 9d61ccd43aab178cm.jpg 1a9773caedf08671m.jpg

b8169979c7b7a846med.jpg b8169979c7b7a846m.jpg

Z poprawą mapy musze poczekać na fmic i downpipe. Na razie dobrze się prowadzi do wiosny ogarnę manele i mam nadzieję że przekroczę 190 ps na k03

Opublikowano

Macku, dorzuć jeszcze zdjęcia z wyeksponowanymi kierunkami :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

dupeczka new look: Zmiana lamp oraz wypad znaczków A4 i CCCO :gwizdanie:

8a3a6e3be05d16e9m.jpg

Opublikowano

spojler wyrzuć

Opublikowano
  • Autor

nie bo zostaną dziury :gwizdanie: Jak trafię klapę usa w rozsądnej cenie to wtedy już nie będę montował :decayed:

Opublikowano

aa chyba że tak :good:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Aktualizacja fotek:

100_2260.jpg 100_2269.jpg 100_2272.jpg 100_2279.jpg

100_2284.jpg 100_2288.jpg 100_2291.jpg 100_2282.jpg

Doszedł TIP na silikonach parę koni i niutów, grill ala rs4, kolejny komplet felg (już 5 z kolei) :facepalm: oraz turbo timer który jeszcze nie został założony.

Jakoś kiepsko ta felga wygląda na zdjęciach tak samo jak nie widać że jest spuszczona w dół. No ale fotograf ze mnie żaden. Fele tył 10J 17 przód 9J 17