maciek_gdansk87 Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 witam, zauwazylem ze samochod wpada w takie lekkie drgania przy 140-160 km/h (czuje ze pulsuje lekko pedal gazu i dyga budą). samochod ma rowniez czasem troche slabsza moc i slabiej odpala (moze jest to zwiazane z tym) moze macie jakies pomysly co to moze byc oraz namiary na jakiegos dobrego mechanika w trojmiescie ktory by wiedzial o co chodzi ?
wuju Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 zacznij od sprawdzenia czy gumy nie są wyząbkowane i od wyważenia kółek :gwizdanie:
maciek_gdansk87 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Opublikowano 25 Maja 2010 zapomnialem dodac ze felgi, opony nowe- wywazone przy zakladaniu, poduszki pod silnikiem, i skrzynia zmienione, lozysko z piasta i polos zmienione . czy katy, zbieznosc moga w jakis sposob wplywac na takie zachowanie? zawieszenie nie ma zadnych luzow. dodam ze mialem spotkanie z kraweznikiem i od tego czasu sa takie objawy.
turdzi Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 czy katy, zbieznosc moga w jakis sposob wplywac na takie zachowanie? nie , ale moga to byc przeguby
Mroczko Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 A ja mam coś podobnego przy normalnej jezdzie - jest to mój pierwszy diesel i pierwszy automat - przy ruszaniu jakby czuje na pedale gazu takie drapanie (cos jak abs przy hamowaniu) / czy to jest normalne ? _________________ auto giełda i euro giełda
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 dodam ze mialem spotkanie z kraweznikiem i od tego czasu sa takie objawy. Sam sobie odpowiadasz na pytanie. NA dokładny przegląd zawieszenia i sprawdz zbiezność. Pewnie coś zkrzywiłeś i dlatego masz takie wibracje. Mozliwe ze Twoją nową opone juz z którejs strony zaczyna szarpać i za chwile będzie jej koniec. Moze felga lekko dostała. Musisz to posprawdzać. Pozdro ZC
maciek_gdansk87 Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Opublikowano 26 Maja 2010 napisalem ze zawieszenie nie ma luzow, felgi nowe, opony nowe, wszystko idealnie wywazone i zalozone. zawieszenie idealne, kola tez. (sprawdzane na szarpakach, u kilku mechanikow, i u kilku wulkanizatorow i wszystko ok). samochod ma slabsza moc. moze drgania sa zwiazane z moca, paliwem turbo? jakies pomysly?
yahoo Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Jak ma slabsza moc to podlacz na poczatek pod VAGA. A potem bym szukal problemu w ukladzie kierowniczym, jesli nie zawieszenie ani kola to moze cos byc wlasnie z ukladem kierowniczym.
maciek_gdansk87 Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Opublikowano 26 Maja 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_prosba_o_ocene_logow_003_008_010_011-t135595.0.html tutaj zrobilem logi. czy przez przycinajace kierowniczki moze samochod wpadac w lekkie drgania ?
rob555 Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Nic ci sie nie przycina...zmien kola i wtedy jak cos bedziemy dalej kombinowac
boguki Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Koła wyważone ale felga moze być lekko skrzywiona po spotkaniu z krawężnikiem. Ja tam miałem i przy 140 wpadał w wibracje. Sprawdź samą felgę bez opony
Rekomendowane odpowiedzi