augustA4 Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Witam. Użyłem szukaj-ki ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji dotyczącej czujnika temperatury zewnętrznej w B7 ( tematy są ale do B5) Moje pytanie: gdzie doklanie szukac tego czujnika? Dziś zauważyłem że czujnik przekłamuje. Aktualnie pokazuje 3,5 stopnia. Co może być przyczyna takiego stanu rzeczy? Może wilgoć Chciałbym sie do niego dostać i sprawdzić czy nie jest wilgotny. Co o tym sądzicie ?
yaboo Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 czujnik masz z przodu pomiędzy zderzakiem, a chłodnicami po zdjęciu grilla go widać 1
augustA4 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2011 czujnik masz z przodu pomiędzy zderzakiem, a chłodnicami po zdjęciu grilla go widać jak myślisz dostanę się do niego bez ściągania grilla ?[br]Dopisany: 26 Maj 2010, 14:59_________________________________________________Odgrzeje temat. czy po zamontowaniu czujnika temperatury musimy go adaptować VAG-iem??[br]Dopisany: 08 Sierpień 2011, 10:36_________________________________________________ok. Stary kotlet :> Czy moze ktos mi podac numet z ETKi tego czujnika. Nie wiem czym te czujniki sie roznia, ale jak pytalem w sklepach o ten czujnik to wszyscy pytaja mnie o numer Vin.
zbigok Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 tu rysunek poglądowy http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=837.0;all#quickreply
augustA4 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2011 Dzieki za podpowiedz ale temat dotyczy B5 Czytalem go juz wczesciej.
steve69 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Czy moze ktos mi podac numet z ETKi tego czujnika... To będzie zdaje się 8Z0 820 535 -- Pozdrawiam. Sławek
Jaco21t Opublikowano 15 Grudnia 2011 Opublikowano 15 Grudnia 2011 KOledzy chciałem się podpiąć pod wątek.. :gwizdanie: Mam taki czujnik bo sprawdzałem, lecz nie wyświetla mi temperatury zewnętrznej, co może być przyczyną?
augustA4 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2011 No i po problemie. Czujnik wymieniony. Wszystko smiga jak powinno. Steve69 dzieki za numer. Zgadza sie 100% Cena czujnika 49 zl. Co do wymiany to dalem rade wymienic czujnik bez sciagania zderzaka Jest to mozliwe, natomias zabawy z srubokretem szczypcami i innymi narzedziami sporo :>
martinus Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Podpinam się z ciekawości, bo wszyscy piszą wskazanie z deski, a nikt nie porównuje temp. z VAG. A więc: Vag w okienku TEMP OUTSIDE pokazuje temp. wyższą o 4 stopnie niż na FIS, z tym,dodam , że FIS raczej dobrze pokazuje. Tym samym wydaje mi się , że po dłuższej jeździe robi się chłodnawo i dopiero jak ustawię temp. na 25 stopni i zawsze na AUTO, to jest dobrze... Jakie mogą być wnioski ?
Rekomendowane odpowiedzi