Vinsent Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Witam Od kilku dni coś zaczęło mi huczeć w moim krążowniku i za cholere nie moge dojść do tego, co to może być. Objawia się to zawsze kiedy wciskam pedał gazu, kiedy jest na luzie mogę gazować i nic tak samo jeśli wcisnę sprzęgło nic się nie dzieje, nie wiem dokładnie skąd dochodzi dźwięk i nie ważne czy silnik jest ciepły, czy zimny. Jakieś sugestie co to może być??
Sleepknot Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 O ile dobrze zrozumiałem dzieje sie to pod obciążeniem, podczas jazdy jak przyspieszasz?
Sleepknot Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Skoro huczy w czasie jazdy podczas przyspieszania to prawdopodobnie daje o sobie znać któryś element przeniesienia napędu np. tylny dyfer, łożyska na wale lub kołach itp. Zaczął bym jednak od przełożenia opon - jak są wyząbkowane to zaczynają hałasować. Pozdro
grzenia Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam Od kilku dni coś zaczęło mi huczeć w moim krążowniku i za cholere nie moge dojść do tego, co to może być. Objawia się to zawsze kiedy wciskam pedał gazu, kiedy jest na luzie mogę gazować i nic tak samo jeśli wcisnę sprzęgło nic się nie dzieje, nie wiem dokładnie skąd dochodzi dźwięk i nie ważne czy silnik jest ciepły, czy zimny. Jakieś sugestie co to może być?? pierwsze co to sprawdził bym łożyska
Rekomendowane odpowiedzi