Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana radia Audi Chorus na Concert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

chciałbym wymienić radio Audi Chorus by Grundig:

qa5kr.jpg

Na Concert 2+ Mp3 do A4:

wBkei.gif

Posiadam Audi A4 B6 rocznik 2002.

Po pierwsze chciałbym się dowiedzieć, gdzie takie coś można wykonać w Warszawie. Druga sprawa to jakie elementy będę potrzebował. Wiem tylko tyle, że potrzebna będzie wymiana kosza 1 din na 2 din, plus ewentualnie wymiana panelu klimatronika (z podgrzewanymi fotelami) oraz zakup radia.

Fajnie by było dowiedzieć się jakie są realne ceny tych elementów oraz cena instalacji.

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

niedawno zakupiłem takie radyjko i też jestem ciekawy co będzie potrzebne

po wyciągnięciu starego zauważyłem ze wejścia są inne :-( potrzebne będą nowe czy jakieś przejściówki????

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jeszcze brakuje mi kosza na 2 din :-( i chyba nie szybko go kupie bo z tego co widzę to chcą za niego więcej niż dałem za radio :-([br]Dopisany: 25 Listopad 2010, 21:02_________________________________________________Witam

Mam pytanko a mianowicie ... zakupiłem radio Concert 2 i przejściówkę ISO-ISO 2 i po podłączeniu nie działa radio :-( słychać podczas wpinania kostki do radia ze jakiś sygnał idzie do niego bo jest dźwięk w bagażniku tak jak by psyknięcie i słychać taż psyknięcie w głośnikach i nie wiem o co to chodzi czy radio jest popsute czy może trzeba coś pokombinować VAG-IEM

Proszę o pomoc

Opublikowano
To jeszcze brakuje mi kosza na 2 din :-( i chyba nie szybko go kupie bo z tego co widzę to chcą za niego więcej niż dałem za radio :-(

Kosz to najtaniej w serwisie vw audi 190 zł :)

Opublikowano

Witam

Wymiana klimatronika nie jest konieczna :mysli: rezasz lekko boczki i gotowe,nic nie widać :hi:

Opublikowano

Witam

Mam pytanko a mianowicie ... zakupiłem radio Concert 2 i przejściówkę ISO-ISO 2 i po podłączeniu nie działa radio :-( słychać podczas wpinania kostki do radia ze jakiś sygnał idzie do niego bo jest dźwięk w bagażniku tak jak by psyknięcie i słychać taż psyknięcie w głośnikach i nie wiem o co to chodzi czy radio jest popsute czy może trzeba coś pokombinować VAG-IEM

musisz kodowanie zrobić

Opublikowano

Otoz właśnie kodowanie nic nie pomaga. Ja je podlaczylem u siebie.. Zmienilem kodowanie. Wyciagnąłem kleme od aku. Czekalem całą noc i nic to nie dalo. Mam ten sam problem co kolega kantek1

Opublikowano

Otoz właśnie kodowanie nic nie pomaga. Ja je podlaczylem u siebie.. Zmienilem kodowanie. Wyciagnąłem kleme od aku. Czekalem całą noc i nic to nie dalo. Mam ten sam problem co kolega kantek1

Podłączone CAN-L i CAN-H ??

Opublikowano

Tak sa podlaczone bo we wczesniejszym radiu wszystko gralo ladnie i pokazywalo na liczniku stacje.

Opublikowano

http://allegro.pl/plug-play-adapter-do-montazu-audi-rns-e-f-v-i1344774473.html

Przejściówka ta jest nie odpowiednia dla concertII ,po zmianie kilku kabelków radio działa:-)

Po nowym roku zabieram się za montowanie do samochodu .

Opublikowano

http://allegro.pl/plug-play-adapter-do-montazu-audi-rns-e-f-v-i1344774473.html

Przejściówka ta jest nie odpowiednia dla concertII ,po zmianie kilku kabelków radio działa:-)

Po nowym roku zabieram się za montowanie do samochodu .

No ta przejściówka akurat do concerta II nie jest potrzebna

ale na jakie radio w końcu zmieniałeś concert II czy III

Opublikowano

masz predkosc na wyswietlaczu?

Opublikowano

jeszcze nic nie wiem o tym radiu co i jak na nim jest bo dzisiaj po zmianie tych kabli w przejściówce zdążyłem tylko spr czy działa .

fayera masz może jakąś instrukcje do tego radia???

Opublikowano

fayera masz może jakąś instrukcje do tego radia???

niestety :(

a jak to jest z przejściówką pod rns-e

podpinałeś ją czy nie?

Opublikowano

podpinałem tylko tą co wcześniej wkleiłem linka

Wczoraj udało mi się zamontować radyjko i wszystko działa ok:-) poświeciłem cały dzień na to ale było warto :-) teraz potrzebuję instrukcji obsługi bo nie wszystkie funkcje są mi znajome,

może mi ktoś powiedzieć czy te radyjko jest tylko na 1 płytę CD ??

Opublikowano

podziel sie jak podłaczyles radio bedzie dla potomnych , mozesz wrzucic foto z instalacji i opisem ktore piny trzeba zmienic?

Opublikowano

podziel sie jak podłaczyles radio bedzie dla potomnych , mozesz wrzucic foto z instalacji i opisem ktore piny trzeba zmienic?

No właśnie :wink4:.

A kodowanie robiłeś?

Opublikowano

podpinałem tylko tą co wcześniej wkleiłem linka

Wczoraj udało mi się zamontować radyjko i wszystko działa ok:-) poświeciłem cały dzień na to ale było warto :-) teraz potrzebuję instrukcji obsługi bo nie wszystkie funkcje są mi znajome,

może mi ktoś powiedzieć czy te radyjko jest tylko na 1 płytę CD ??

Tak, to radio jest na 1 płytkę. Symphony jest z wbudowaną zmieniarką na 6 płyt