Zmija Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Jakis czas temu mialem male spotkanie z psem ucierpaiala dolna nakladka i dolny grill kratki tez powypadaly polamane niezglaszalem tego nigdzie policji nie wzywalem bo wracalem w nocy z trasy zmeczony czy jest szansa ze dostane jakies odszkodowanie za to:>? i czy jak juz strace znizki?wiele tam tego niema bo 2 lata temu skasowalem Leona i zaczynalem od zera wiec kolejna strata to znow zaczynanie od poczatku.
soolek Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Każda szkoda z AC to strata zniżek, chyba że Twój ubezpieczyciel ma inne warunki, typu jakaś ochrona zniżek itd. Zadzwoń do nich i będziesz wszystko wiedział - innej opcji nie ma.
Zmija Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Opublikowano 31 Maja 2010 skoro tak to zglosze jeszcze pare innych rysek przetarc ktore jakies barany zrobily mi na parkingach . jak strace te 10% to nic wielkiego sie nie stanie majatku nie strace a napewno wiecej bede musieli wylozyc na pokrycie kosztow tych szkod.
elmo814 Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 sa tzw BONUS bynajmniej ja korzystałem z tego w compensa , zadzown i sie dowiedz a przy tym nie daj sie byc, taki BONUS dziala jednorazowo w roku, poprostu nie tracisz znizek
evul Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 moze byc ciezko z usunieciem rys razem z naprawa dokladki, rzeczoznawcy idiotami nie sa (z reguly) i moze nie przyjac rys/zadrapan oraz uszkodzonej dokladki jako jednej szkody i wtedy bedziesz zmuszony zglosic kolejna, powodzenia
Zmija Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2010 wreszcie mozna sie zabrac za to tylko mam jeszcze jedno pytanie w ubezpieczeniu AC mam zaznaczone zniesienie udzialu wlasnego dla 1 i 2 szkody... czy to oznacza ze za 2 pierwsze szkody nie zabieraja znizek? sorry jak pytanie jest oczywiste ale jestem laikiem
Yelo Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udział własny znaczy, że nie musisz nic dopłacać, a nie nie tracisz zniżek, to co innego. Przy kolejnych szkodach pewnie jest ileśtam % udziału własnego.
Zmija Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2010 acha to mam na 2 szkody:) dzieki bardzo Yelo
Yelo Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Nie zrozumieliśmy się. Udział własny mówi, że musisz dopłacić do naprawy. Nie masz udziału własnego na dwie szkody znaczy, że możesz wykonać dwie naprawy bez dokładania grosza. Ale nie ma to absolutnie nic w zwiazku ze zniżkami, czyli mogą przepaść, a mogą nie przepaść, zależnie od zasad danej ubezpieczalni. Najlepiej zadzwonić i się zapytać po prostu.
Zmija Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2010 zrozumielismy sie tylko ze zle to napsialem:) dzieki i pozdrawiam:)[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2010, 18:48_________________________________________________Zeby nie zakladac nowego tematu panowie prosze o rade w imieniu kolegi. ma AC i mial przygode z kraweznikiem podjechal za blisko i jak cofal to wyrwal nakladke jakos sie trzyma to ale odstaje z kazdej strony i pytal mnie o rade co powiedziec ubezpieczycielowi wymyslac jakas bajke czy walic prosto co i jak a ze ja sie na tym nie znam to obiecalem spytac MADRYCH ludzi u mnie na forum jaies rady?
Rekomendowane odpowiedzi