Doman13 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam Tak jak w pytaniu. Fakty: Cieknie przez prawą stronę szyby, Jak zakleiłem prawą stronę folią samoprzylepną to nie cieknie. Auto dzwona nie miało. Czasami w zimie wjeżdżało na takie progi że serce mi drżało, ale wjeżdżało i wyjeżdżało... lekko przy tym trzeszczało, ale zimno było to myślałem że musi trzeszczeć przy takich przekrzywieniach karoserii. Czy w czasie tych praktyk mogło puścić uszczelnienie szyby? Czy puściło bo: ten typ tak czasem ma? Jakieś pomysły?
iwadrian Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 O ile była ori to ciężko aby się odkleiła, jeżeli była zmieniana to wszystko możliwe :gwizdanie: Puki cała proponuję wyciąć, oczyścić, dobrze primerem przesmarować i wkleić na nowo.
Doman13 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2010 Szyba ori nie była. I do tego ma mały ubytek w dolnym rogu (zatkany podszybiem) i jest zdrowo ubita przez kamienie, także myślę ze ma sporo lat... A kumpel który zawodowo wkleja szyby stwierdził że trzeba poczekać aż szyba pęknie. Teraz nie ma sensu ruszać Na razie mam pomysł żeby, jako uszczelnienie, nakleić fajne paski z czarnej folii przez całą długość tej listwy i wyjechać tą folią do końca dachu, a może do samego bagażnika... Teraz mam naklejoną granatową folię i w sumie to fajnie to wygląda. A myślę że czarna będzie lepsza. W sumie to oklejam całe samochody... i dostęp do foli mam
rav Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Na razie mam pomysł żeby, jako uszczelnienie, nakleić fajne paski z czarnej folii przez całą długość tej listwy i wyjechać tą folią do końca dachu, a może do samego bagażnika... Pomysł całkiem OK, lecz i tak w końcu będziesz musiał się zmierzyć z wymianą szyby lub jej ponownym wklejeniem. To tylko kwestia czasu. Nie lepiej od razu to zrobić. ?
Doman13 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2010 Spróbuję kupić w tym roku ubezpieczenie z opcją wymiany szyby i wtedy z tego skorzystać. Wcześniej nie chcę się pakować w koszty. Pieniądze przydadzą się na innych odcinkach robót... A może jest jakiś sposób żeby wyjąć listwę i wkleić ją na nowo stosując klej do szyb.
Artur82 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Spróbuję kupić w tym roku ubezpieczenie z opcją wymiany szyby i wtedy z tego skorzystać. no nie moglem sie powstrzymac...masz auto 14-stoletnie wiec mozesz miec problemy z wykupieniem AC
Doman13 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2010 Można kupić OC z opcją wymiany szyby Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj
zgredek27 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Znam przypadki gdzie auta 100% bezwypadkowe mialy odklejone tylne szyby, mowa o b5 sedan. Sami pracownicy ktorzy wklejali nie mogli sie nadziwic czemu sie odkleila. A jedna po przyjechaniu na PL dziury odeszla/szly. Wiec nie zakladalbym ze nie mozliwe.
KANAL Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Spróbuję kupić w tym roku ubezpieczenie z opcją wymiany szyby i wtedy z tego skorzystać. no nie moglem sie powstrzymac...masz auto 14-stoletnie wiec mozesz miec problemy z wykupieniem AC Byl taki okres ze ponad 10cio letnich samochodow nie chcieli ubezpieczac ale ja mam 18sto letnie BMW i 15letnie Audi i zawsze probuja mnie w PZU namowic na AC.
majkel_majki Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Źle wklejona szyba jak najbardziej może się odkleić, znam taki przypadek z autopsji. Twój kumpel od szyb to jakieś ciekawe teorie snuje, jeżeli takie brednie opowiada klientom to omijałbym go szerokim łukiem Sztukowanie nieszczelności folią to dziadostwo, a wklejenie szyby w zależności od zakładu kosztuje mniej- więcej 80- 150 zł, więc warto się spiąć i to załatwić bo koszty nie są wielkie.
grippen Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Źle wklejona szyba jak najbardziej może się odkleić, znam taki przypadek z autopsji. Twój kumpel od szyb to jakieś ciekawe teorie snuje, jeżeli takie brednie opowiada klientom to omijałbym go szerokim łukiem Sztukowanie nieszczelności folią to dziadostwo, a wklejenie szyby w zależności od zakładu kosztuje mniej- więcej 80- 150 zł, więc warto się spiąć i to załatwić bo koszty nie są wielkie. Tak tylko jeżeli doman13 pisze że ona ma ubytek to przy próbie jej wycięcia może prysnąć i wiąże się to już z większym wydatkiem szyba 350 zł +wklejenie koszt około 500 zł
Doman13 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2010 Grippen dobrze pisze. Szyba pryśnie przy wyjmowaniu na 100 % A 500 zł to wolę w co innego włożyć. Skoro oklejanie samochodów folią to dziadostwo, to ja często robię dziadostwo
soolek Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Szyba + wymiana w W-wie to 350 zeta. Robotka godzinkę czasu pod domem (bez rachunku). Sprawdzone na własnej skórze - 2 lata i wszystko gra. Chyba wolałbym zainwestować w nową szybę - jak spojrzysz przez nią, to będziesz wiedział, że to był dobry wydatek.
Rekomendowane odpowiedzi