Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] Dwie sondy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Miał ktos może wycięty katalizator w ktorym była tęż sonda diagnostyczna ta druga

Cos sie zaczeło dziać oprocz checka na desce?? bo bo moj sie konczy powoli i bym wspawał rure

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może ktoś doświadczony się wypowiedzieć?

Mi VAG wywala błąd katalizatora i jak sprawdzę sondy i będą ok to bym kata wywalił, ale co wtedy z drugą sondą za katalizatorem? Na program wcześniej niż w następnym roku nie pojadę więc tuner mi jej nie wyłączy komputerowo.

Opublikowano

przespawajcie gniazdo na drugą sondę w rurę tylko na dodatkowej tulejce, aby sonda była odsunięta od strumienia spalin i bedzie bez check engine'a. Sonda w tulejce w 1.8T to temat wielokrotnie juz sprawdzany :good:

Opublikowano

odleglosc sondy od kata ma chyba jednak znaczenie, wiec przespawanie moze nie do konca pomoc. ja probowalem tesy z tulejkami, na zwyklym odsunieciu o kilka centymetrow(w moim wypadku 4,5cm) nie zdalo egzaminu, check powracał. nalezy zastosowac tulejki zagiete pod katem 90 stopni, ale nie ma gwarancji, ze check pojdzie w diably. sa roznice w temperaturze spalin itd. daj znac co ci z tego wyszlo

Opublikowano

OK, będę rozmawiał z tłumikarzem to może coś wymyśli, bo wyskakuje mi błąd że efektywność katalizatora stan krytyczny i nie wiem czy ty przez sondę czy faktycznie zapchany jest kat, ale to zrobię wpierw logi i dopiero zabiorę się za prace :)

Opublikowano

masz dwie mozliwości:

1. szukać nowego (sprawnego) kata

2. wyłączyć drugą sondę w ECU

temat tulejki jest mocno dyskusyjny, osobiście bym tego nie robił

Opublikowano

W najbliższym czasie wpierw zrobię logi a później zacznę zabawę, na razie usunąłem błędy vagiem i po 100km nie wróciły.

Opublikowano
  • Autor

ja ostatnio rozmawiałem z człowiekiem od komputerów i powiedział ze mi moze wstawic emulator sondy albo zgrac wartosci z tej pierwszej sondy na te drugą...ciekawe

Opublikowano

ja ostatnio rozmawiałem z człowiekiem od komputerów i powiedział ze mi moze wstawic emulator sondy albo zgrac wartosci z tej pierwszej sondy na te drugą...ciekawe

Ciekawe jak to miałoby działać? Szczególnie ta wartość pierwszej na drugą - one dają inne wartości...