Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Słabo zamykające się drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem tak jak w temacie prawe przednie drzwi słabo mi się zamykają w sensie takim że po prostu muszę trochę mocniej nimi trzasnąć niż resztą żeby się zamknęły... czy nie wiecie jak sam sobie z tym poradzić??? chciałbym na początku sam się tym pobawić a dopiero jak sam sobie nie poradzę pójść do jakiegoś fachowca chociaż też nie wiem do jakiego najlepiej iść. pzdr

Opublikowano

Wyregulować ucho na słupku do zamka w drzwiach , zerknąć na zawiasy - wyczyścić i masmarować , sprawdzić ramę drzwi czy nie odstaje od uszczelki ....

U mnie pomogło po tych zabiegach ( drzwi kierowcy ) :good:

Opublikowano
  • Autor

jakieś foty by się przydały:) bo niechciałbym pare razy podchodzić do tematu:)

Opublikowano

Nie mam kolego fotek .... a czego nie rozumiesz ?

Nikt na 100% nie zdjagnozuje ci usterki i nie jest powiedziane że po moich wskazówkach drzwi będą dobrze się zamykały ........ Więcej cierpliwości :good:

Opublikowano

PIXI ma racje regulacja + jakies samrowanko i powinno byc :good:

Opublikowano

A może zapchana kratka odprowadzająca powietrze (w części avant pod wzmacniaczem i tubą ) .

Nie wiem czy dobrze to nazwałem :wink4:

Napisz co i jak po tych info , a inni Koledzy na pewno coś podpowiedzą :naughty::good:

Opublikowano

A może zapchana kratka odprowadzająca powietrze (w części avant pod wzmacniaczem i tubą ) .

to by z każdymi drzwiami był problem. regulacja ramki okna powinna załatwić problem :cool1:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_pakiet_polysk_podmiana_oslony_slupka_b_i_blendy_szyby_na_wariant_z_polyskiem-t94599.0.html tu masz wątek. i tam masz wszystkie śruby trzymające ramkę drzwi tylnych. z przednimi jest podobnie

Opublikowano

Wuju :good: masz rację , kratka odpada :embarrassed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wuju :good: masz rację , kratka odpada :embarrassed:

A możesz coś więcej o tej kratce? Gdzie jej szukać w wersji bez wzmacniacza i tuby?

U mnie problem z drzwiami jest taki, że trzeba użyć trochę siły aby je zamknąć, ale jeśli jedno z okien jest choćby odrobinkę uchylone to zamykają się leciutko, więc hipoteza o braku odpływu powietrza w momencie zamykania wydaje się sensowna.

Opublikowano

EjhEJ.jpg

i z 2 strony tak samo.

ale jak opuścisz 1 szybę to wszystkie się dobrze zamykają czy tylko te przy których jest opuszczona?

Opublikowano

a że niby jak czym może się to zapchać to chyba jest taka gumowa membrana czyż nie :blink:

Opublikowano

EjhEJ.jpg

i z 2 strony tak samo.

ale jak opuścisz 1 szybę to wszystkie się dobrze zamykają czy tylko te przy których jest opuszczona?

Wszystkie. Już dawno podejrzewałem że to nadciśnienie w kabinie utrudnia zamykanie ale nie miałem pojęcia że w audi jest odpowietrznik do tego :>

Jutro obczaję co i jak, dzięki :good:

Opublikowano

mam dokladnie ten sam problem i tez zauwazylem ze jak uchyle ktores okno albo dach to drzwi zamykają sie lekko.

O co chodzi z tym odpowietrznikiem? Gdzie on sie znajduje ?

Opublikowano

O co chodzi z tym odpowietrznikiem? Gdzie on sie znajduje ?

upuszcza powietrze przy zamykaniu drzwi/bagażnika. w bagażniku. masz przecież zdjęcie. tylko na zdjęciu jest zaklejony co by sub nie pierdział ale po 2 stronie jest 2-gi

Opublikowano

u mnie z drzwiami było podobnie, teraz wiem o co chodzi :)

Opublikowano

kolego a czy jesteś pewien że dzrzwi lub samochód nie były wczesniej uszkodzone, znajomy dostał w tył w hak i mu trochę podłogę pokrzywiło i miał podobny problem z drzwiami

Opublikowano

u mnie bez craschu i też się ciężko zamykają musi być coś z tymi odpowietrznikami :confused4:

Opublikowano

uchyl szybę i spróbuj zamknąć drzwi wtedy wszystko będzie jasne.

warto też tutaj poczytać --> http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=94990.0