andy_sky Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 jednym z kluczy (scyzoryk) odpalam samochód po czym gaśnie,drzwi otwierają się normalnie
Wihajster Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 jednym z kluczy (scyzoryk) odpalam samochód po czym gaśnie,drzwi otwierają się normalnie Nie masz transpondera lub masz ale nie z tego auta
WinterOOOO Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 a nie mruga czasem na żółto kontrolka od imo??
andy_sky Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2010 nic nie mruga,a ten transponder to co to powinien być od tego bo to ori kluczyk
matik Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 transponder to jest taka dioda w kluczyku od imo musisz sprawdzic czy nie masz czasami rozkodowanego transpondera
WinterOOOO Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/uklad_elektryczny/all_b5_centralny_zamek_pilot_w_kluczyku_programowanie-t2162.0.html zobacz może coś pomoże. to jest kodowanie rozkodowanego kluczyka.
andy_sky Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 ja tam nie mam żadnej diody,a z tego co mi się wydaje to sterowanie kluczy w poliftowej bryce jest radiowe,a nie na podczerwień,a to kodowanie które podał Winteroooo chyba mnie nie dotyczy jeśli jest inaczej to mnie oświećcie bo w elektryce to jestem noga
matik Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Tak transponder to nie dioda ale wyglada jak dioda
karbonek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 nabijasz chyba sobie posty takimi wypowiedziami, najlepiej wszystko do diod przyrównać a ja bym napisał, że wygląda jak układ scalony, albo rezonator kwarcowy... immo działa na falach radiowych, powinieneś mieć pastylkę transpondera w kluczyku
mily Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Tak transponder to nie dioda ale wyglada jak dioda Kolega pewnie ma na myśli diodę zwykłą a nie LED. No może i przypomina. Ja do niedawna myślałem że jeżdżę czarnym audi, aż mnie ktoś uświadomił że to granat (ale takiego koloru nie mam w swojej palecie). Podobnie jest pewnie z kolegą.[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2010, 14:24_________________________________________________ jednym z kluczy (scyzoryk) odpalam samochód po czym gaśnie,drzwi otwierają się normalnie Co to znaczy jednym?? A drugim odpala??[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2010, 14:25_________________________________________________ nic nie mruga,a ten transponder to co to powinien być od tego bo to ori kluczyk A podczas włączenia zapłonu zapala się chociaż kontrolka od immo?? Może się nie zapala bo masz ją spaloną, powinna być na obrotomierzu (autko z kluczykiem pomarańczowa)[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2010, 14:27_________________________________________________Podejrzewam, że masz zaśniedziałe styki. Częsty problem w A4 (znaczy wielu już go miało). http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t2784.0.html;highlight=czyszczenie+immo
andy_sky Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zapala się jak najbardziej to źle? [br]Dopisany: 09 Czerwiec 2010, 22:47_________________________________________________Sorry zapomniałem dodać dwoma innymi kluczami odpala
Wihajster Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zapala się jak najbardziej to źle? dlugo jeszcze będziecie ciągnąc ten temat??powiedzialem wyraznie chyba,że masz klucz bez transpondera albo z innego auta :gwizdanie:
mily Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Mógłbyś zrobić zdjęcia tych kluczyków. Bo u mnie też są 3 kluczyki. Jeden normalny, Drugi serwisowy (można odpalić nie można zaglądać do schowków) Oraz trzeci którym można otworzyć tylko drzwi, i nie da się go ani uruchomić ani otworzyć schowków.
WinterOOOO Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 jak innymi odpala to wszystko ok. zakoduj ten który nie odpala i po sprawie :)poszukaj dobrze na forum bo kiedyś widziałem że było kodowanie kluczyków do audi. z tego co pamiętam to ten rozkodowany do stacyjki i na zapłon a ten dobry do drzwi i chyba ( dobrze nie pamiętam) albo przytrzymać ok 3 sek na otwarciu/zamknięciu albo trzy razy na zamknięcie/otwarcie.
mily Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 jak innymi odpala to wszystko ok. zakoduj ten który nie odpala i po sprawie :)poszukaj dobrze na forum bo kiedyś widziałem że było kodowanie kluczyków do audi. z tego co pamiętam to ten rozkodowany do stacyjki i na zapłon a ten dobry do drzwi i chyba ( dobrze nie pamiętam) albo przytrzymać ok 3 sek na otwarciu/zamknięciu albo trzy razy na zamknięcie/otwarcie. To było raczej programowanie centralnego zamka a nie immo. Pozatym podejrzewam że kolega ma kluczyk bez immo w kluczyku (są takie jak ktoś ma wszystkie kluczyki od nowości). Zgodnie z myślą tego kolegi. jednym z kluczy (scyzoryk) odpalam samochód po czym gaśnie,drzwi otwierają się normalnie Nie masz transpondera lub masz ale nie z tego auta
andy_sky Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2010 nie chce mi się robić zdjęć,normalnie dwa scyzoryki jeden zwykły serwisowy i jeden plastikowy standard,a kodowanie nie pomaga przerabiałem
karbonek Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 kolega leniwy jest i nie wie czym jeździ
mily Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 nie chce mi się robić zdjęć,normalnie dwa scyzoryki jeden zwykły serwisowy i jeden plastikowy standard,a kodowanie nie pomaga przerabiałem No i rozumiem że plastikowy Ci nie działa i tak ma być
andy_sky Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2010 standardowo 2 kluczyki typ scyzoryk,jeden zwykły serwisowy i jeden plastikowy,a jeśli chodzi o to imo to rzeczywiście mruga przeoczyłem przepraszam ,kodowanie które proponujesz już przerabiałem wcześniej,nie pomaga [br]Dopisany: 11 Czerwiec 2010, 11:47_________________________________________________nie plastikowy tylko jeden ze scyzoryków
Rekomendowane odpowiedzi