bulbin Opublikowano 27 Lipca 2007 Opublikowano 27 Lipca 2007 Cześć wszystkim, Koledzy, mam prośbę o waszą opinię, co mogą oznaczać n/w błędy: 3 Faults Found: 00518 - Throttle Position Sensor (G69) 34-00 - No Elaboration Available 00524 - Shareware Version. To Decode all DTCs 34-00 - Please Register/Activate 00532 - Shareware Version. To Decode all DTCs Sprawdzając je na stronce z kodami dowiedziałem się tyle że chodzi o czujnik przepustnicy. Auto zachowuje się w ten sposób, że wachluje oobrotami na jałowym od 850 do 2000 obr/min. W normalnej jeździe nie czuć różnicy. Moc auta pozostała bez zmian. Z góry dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam, bulbin
adamq Opublikowano 27 Lipca 2007 Opublikowano 27 Lipca 2007 Wyczyść przepustnicę i zaadaptuj. Po adaptacji błędy skasuj i podłącz VAGa za kilka dni, czy się powtórzą.
szogun0 Opublikowano 28 Lipca 2007 Opublikowano 28 Lipca 2007 Wyczyść przepustnicę i zaadaptuj. Po adaptacji błędy skasuj i podłącz VAGa za kilka dni, czy się powtórzą. Aleś się zapędził. Przeczytaj jeszcze raz jaki to samochód i jaki silnik. tam nie ma adaptacji przepustnicy, bo jest czysto mechaniczna dołożonym tylko potencjometrem , nie ma nastawnika przepustnicy. Za wolne obroty odpowiada silniczek krokowy. bulbin Zacznij od sprawdzenia napięcia ładowania. 00532 - napięcie zasilania, nieprawidłowa wartość. 00524 - czujnik spalania stukowego 00518 - potencjometr przepustnicy, przerwa lub zwarcie w obwodzie. Masz uszkodzony potencjometr przepustnicy lub jego okablowania. Ale jeśli masz zbyt wysokie napięcie ładowania np. 16V, to raczej skłaniałbym się do dokładnego sprawdzenia sterownika silnika. Nie spaliło ci w ostatnim czasie żarówek?
adamq Opublikowano 28 Lipca 2007 Opublikowano 28 Lipca 2007 Aleś się zapędził.Przeczytaj jeszcze raz jaki to samochód i jaki silnik. tam nie ma adaptacji przepustnicy, bo jest czysto mechaniczna dołożonym tylko potencjometrem , nie ma nastawnika przepustnicy. Za wolne obroty odpowiada silniczek krokowy. Mój błąd, sorry
Rekomendowane odpowiedzi