Skocz do zawartości
IGNOROWANY

funkcja AUTO w klimatroniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie lamerskie, włączyłem sobie funkcję auto i nie potrafię tej funkcji wyłączyć. Ponowne

naciśnięcie tego dużego kwadratowego przycisku nie przynosi rezultatu. Co robię źle ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Nic po prostu zmień np, ustawienia szybkości nawiewu i będzie manual :) lub wciśnij * wyłączysz climę :afro:

Opublikowano

Nic po prostu zmień np, ustawienia szybkości nawiewu i będzie manual :) lub wciśnij * wyłączysz climę :afro:

Ustaw po prostu nawiew np. na szybę, albo na nogi. Jeżeli nie masz na nic ręcznie ustawione, to masz tryb AUTO dla nawiewu, albo dla nawiewu + obrotów wentylatora. Z tym, że AUTO pisze na wyświetlaczu z temperaturą żądaną i obroty wentyla ustawiane są przy okazji. Po ręcznej zmianie siły nawiewu na wyświetlaczu od nawiewu pisze "man".

Opublikowano

hey :th:

Przy okazji zapytam o coś co mam u siebie w climatroniku

jak postoi auto i w środku na słońcu zrobi się gorąco to jak odpalę auto i włączone jest AUTO to zaczyna na max wiać co rozumiem, by chłodzić :P

ale jak naciskam na - (minus) to nie zmniejsza temperatury na wyświetlaczu. Ale zwiększanie +(plus) działa :mysli:

i *(klimy) nie można odłączyć :shocked:

czekam chwilę tj ok 10min i już reaguje na +i-

zdarza się że od początku wszystko działa :mysli:

A jak poklikam manualem to co któryś raz można zmniejszyć temperaturę od AUTO.

Czy to jest normalny objaw?

Opublikowano

hey

na co obstawiacie?

od czego zacząć sprawdzanie :mysli:

mam własny domysł poczytałem o zimnych lutowaniach w panelu może coś nie łączy?

Opublikowano

stawiam na sterownik (kimatroniki ) do rozbiurki i poprawienia wszystkiego co jest lutowane i piny w kostkach

Opublikowano

100%, że masz zimne luty. Tak jak koledzy mówią, rozbierz panel i przelutuj co możesz, szczególnie piny taśmy.Pozdrawiam.

Opublikowano

hey :th:

dzięki za info na tygodniu zabiorę się za niego.

Opublikowano

Mam właśnie ten sam problem co kolega mozilla. Przyciskiem * nie mogę wcale wyłączyć klimy. Nieraz też nie mogę zmienić temperatury bo coś jakoś się przycina. Czyli to wina zimnych lutów :?:

Mam jeszcze jedno pytanko jak dostać się do tych wyświetlaczy bo spaliła mi się żarówka od tego wyświetlacza co jest pokazana siła nawiewu. Probowałem od góry odginać ale nie chce iść i jeden zaczep chyba ułamałem.Proszę o pomoc.

W dziale Warsztat jest dokładnie wszystko opisane

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,3521.30.html

[spedyt]