A4-Tomek Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam Planuje zamontować jakieś głośniki w tylnej półce bo kiedyś były tam głosniki Magnata ale zostały kiedyś wymontowane i zostały mi sie tylko maskownice. Radyjko mam Pioneer'a. Bodajże nawet kabli nie ma bo szukałem. Moje pytanie do Was to jakiej marki głośniki byście polecali za niedużą kasę? Chce zamontować 16cm głośniki. Co do przewodów to jakiej średnicy najlepiej kupić? Wystarczy 1,5mm kabel? Czy lepiej jakieś grubsze? Zależy mi na fajnym graniu a zwłaszcza basie Myślałem nad głosnikami Sony z serii Xplod albio jakieś Pioneer'a ewentualnie jakieś inne. Pozdro
Marek1980 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam Planuje zamontować jakieś głośniki w tylnej półce bo kiedyś były tam głosniki Magnata ale zostały kiedyś wymontowane i zostały mi sie tylko maskownice. Radyjko mam Pioneer'a. Bodajże nawet kabli nie ma bo szukałem. Moje pytanie do Was to jakiej marki głośniki byście polecali za niedużą kasę? Chce zamontować 16cm głośniki. Co do przewodów to jakiej średnicy najlepiej kupić? Wystarczy 1,5mm kabel? Czy lepiej jakieś grubsze? Zależy mi na fajnym graniu a zwłaszcza basie Myślałem nad głosnikami Sony z serii Xplod albio jakieś Pioneer'a ewentualnie jakieś inne. Pozdro zacznijmy od tego jaka to dla Ciebie nie duża kasa ... od - do ..będzie łatwiej
Marek1980 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 3 stówy za 2 głośniki i kable? czy jak?
A4-Tomek Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2010 nie no za głośniki do 300 zł ;p
rysiuu Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 PB S-652 http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,192&kid=192&pid=1099 + kabelki 1,5mm (grubszych drutów nie ma sensu pakować jeśli mają grać po radiu) + wysyłka i jeszcze zostanie na ... tymbarka.
A4-Tomek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2010 Hmmmm ciekawe głośniki warto było by kupić je?
tolek85 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 podaruj sobie lepiej takie coś, bo zagra Ci to z pewnością gorzej, niż ori
Marek1980 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 podaruj sobie lepiej takie coś, bo zagra Ci to z pewnością gorzej, niż ori nie zgodzę się z Tobą... te głośniki nie są takie złe... warto kupić. a seria xplod sony jest przereklamowana .. i kiepsko to gra
tolek85 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 słyszałem je pod radiem w peugeocie, i muszę stwierdzić, że ori w audi dla mnie grały lepiej, być może tam zagrają innaczej, trzeba by było sprawdzić, dla mnie rewelacji to zanych nie robiło a poruwnujac ori, w miarę to jeszcze grało.
Marek1980 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ale nie znasz ori tomka może mu coś szwankuje albo coś dlatego zmienia
A4-Tomek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2010 głośniki do tyłu chce bo jak kupiłem auto to zostały mi sie ino maskownice po głośnikach Magnat w tylnej półce ;p więc chce coś tam wrzucić bo głucho mi tam z tyłu Przód jak dla mnie gra fajnie chociaż mi wygląda na ori.[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2010, 17:09_________________________________________________Radio mam Pioneer KEH-P6900R 4x45W Mosfet na panelu jest znaczek Dolby a obok napis DOLBY B NR + zmieniarka na 12 CD też Pioneer Nie wiem czy tu moge jakoś poszaleć http://www.audiophile.pl/p/908_pioneer_keh-p6900r więcej danych [br]Dopisany: 15 Czerwiec 2010, 17:19_________________________________________________zaczynam sie zastanawiać nad głośnikami Magnata ale może lepszy Blaupunkt albo Hertz a może Boschmann ? JBL trochę za drogi na moją kieszeń
MASATO Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 a może kupić jakieś używki ori bose ?
I r o Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Hmmmm ciekawe głośniki warto było by kupić je? warto podaruj sobie lepiej takie coś, bo zagra Ci to z pewnością gorzej, niż ori unikaj takich rad "fachowców" którzy nie mają pojęcia o tym, że ori dysponują mocą 20 Watt, i ok piętnastoletnim sparciałym zawieszeniem głośniki do tyłu chce bo jak kupiłem auto to zostały mi sie ino maskownice po głośnikach Magnat w tylnej półce ;p więc chce coś tam wrzucić bo głucho mi tam z tyłu Przód jak dla mnie gra fajnie chociaż mi wygląda na ori.[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2010, 17:09_________________________________________________Radio mam Pioneer KEH-P6900R 4x45W Mosfet na panelu jest znaczek Dolby a obok napis DOLBY B NR + zmieniarka na 12 CD też Pioneer Nie wiem czy tu moge jakoś poszaleć http://www.audiophile.pl/p/908_pioneer_keh-p6900r więcej danych [br]Dopisany: 15 Czerwiec 2010, 17:19_________________________________________________zaczynam sie zastanawiać nad głośnikami Magnata ale może lepszy Blaupunkt albo Hertz a może Boschmann ? JBL trochę za drogi na moją kieszeń widzę, że kroci nie chcesz przeznaczać na ca, więc kup odseparowany zestaw pb lub hertza, zadowoli Cię na pewno, twitery gdzieś tam upchasz a może kupić jakieś używki ori bose ? nie popełniaj tego błędu
A4-Tomek Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Opublikowano 12 Lipca 2010 Aha czyli lepiej kupić zestaw odseparowany niż głośniki np. trójdrożne? Bo ja myślałem nad głośnikami Blaupunkt GTX663
rysiuu Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 Aha czyli lepiej kupić zestaw odseparowany niż głośniki np. trójdrożne? Tak
A4-Tomek Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Opublikowano 13 Lipca 2010 może ktoś mi wyjaśni w skrócie różnice w dźwięku między zestawami odseparowanymi a kilku drożnymi? Bo z leksza zielony w tym jestem
Watson Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Jesteś z Gliwic, wiec może w Twojej miejscowości jest ktoś, kto na żywo i na bieżąco, w miarę pojawiania się nowych zagadnień i pytań z nimi związanych będzie w stanie rozwiać wszystkie Twoje wątpliwości. Poszukaj (mam nadzieję ze nie masz bana na google) jakiegoś sklepu/warsztatu car audio i pytaj. Podejrzewam że wytłumaczenie tego zagadnienia będzie tym trudniejsze im większą wiedzę posiada odpowiadający, bo przecież nie chodzi tylko o umiejscowienie tweetera.
Rekomendowane odpowiedzi