franek84 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 koledzy mam pytanie odnośnie korka wlewu płynu chłodniczego, jako że ostatnio wywierciłem przez przypadek dziure w chłodnicy(pospawana już) i boję się że ciśnienie możę to wywalić jeżdżę z lekko niedokręconym korkiem wlewu aby się nie tworzyło ciśnienie i stąd moje pytanie czy można tak jeździć. Dodam że nigdy ale to nigdzy temp. nawet w ostatnie upały i korki nie przekroczyła mi 88C i nigdy wcześniej też takiej sytuacji nie miałem, kiedyś nawet chciałem sprawdzić czy drugi wentylator elektryczny chodzi ale niestety nie udało mi się tej bariery 88C przekroczyć:/ płynu mi nie wyrzuca jak jeżdżę z niedokręconym korkiem tylko obawiam się czy wporządku jest obieg wody wtedy
tomek_vw Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 niepowinno sie tak długo jezdzić bo układ jest przewidziany w AUDI jako cisnieniowy więc zakręć i patrz co sie stanie
spetsnaz Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 jak jest już pospawana, to czemu nie dokręcisz?
franek84 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2010 pospawany owszem, ale ta dziura była na górze w chłodnicy w plastiku i boję się poprostu że ciśnienie to wywali bo wiadomo jak to jest plastiki łatać a tu ciśnienie jednak spore jest. i dla pewności wolę nie dokręcać bo nie wyrzuca mi płynu i nie przeszkadza mi to w niczym. poprostu nie chciałbym żeby mi wywaliło te dziurę spawaną...
Rekomendowane odpowiedzi