Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Jaki moze byc powod glosniejszej pracy silnika i drzenia auta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drżenie może wystąpic gdy poduszki np. ma wyrąbane silnik lub skrzynka (ja tak mam).

Opublikowano

Sprawdź równiez plecionkę,gdy sie rozsypuje też powoduje takie objawy.

Opublikowano

plecionka byla wymieniana pol miesiaca temu,natomiast powiedzcie prosze czy wyciecie katalizatora ma wplyw na glosniejsza prace auta? i czy wyrobione poduszki pod silnikiem lub skrzynia sa powodem takiej glosniejszej pracy? jaki moze byc koszt ich wymiany?

Opublikowano

wyciecie katalizatora ma wplyw na glosniejsza prace auta?

Nie zauważyłem tego u siebie ;)

Opublikowano

plecionka byla wymieniana pol miesiaca temu,natomiast powiedzcie prosze czy wyciecie katalizatora ma wplyw na glosniejsza prace auta? i czy wyrobione poduszki pod silnikiem lub skrzynia sa powodem takiej glosniejszej pracy? jaki moze byc koszt ich wymiany?

mało prawdopodobne ....

odgłosy dochodzace z silnika sa ciezkie do zdiagnozowania przez inernet ,podjedz do mechniak niech osłucha autko ....

Opublikowano

Witam.U mnie w audi A4 TDI zaczęły występować drgania i co raz bardziej się nasilały.W pewnym momencie drgało wszystko a najbardziej kierownica- było to nie do zniesienia.Autko poszło do dobrego mechaniora i diagnoza pada sprzęgło, puściły dwa nity na tarczy i wwszystko wpadało w rezonans.Po wymianie całego sprzęgła, koszt 660 zł + robocizna, wszystko ustało i przy gaszeniu silnik jakby spokojniejszy.Pozdrawiam

Opublikowano

Drżenie może być spowodowane poduszkami pod silnikiem.