Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odwrotnie podpiete klemy do aku- co do naprawy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstepie chcialbym przeprosic ze porusze temat samochodu innego niz A4,a mianowicie Audi 80, ale wiem ze wielu z Was ma ogromna wiedze na te tematy i bardzo chcialbym prosic o rade. Moj ojciec podpial wczoraj odwrotnie klemy do aku,zrobil to przypadkowo, zreszta teraz to juz nie ma znaczenia...poczul smrodek i...nastala ciemnosc,nic sie teraz nie zapala. Chcialbym zapytac Was co w takiej sytuacji jest do wymiany, co prawdopodobnie padlo, slowem- co robic?! Licze na Wasza wyrozumialosc odnosnie modelu auta i z gory dziekuje za cenne rady. Pozdrawiam

nie musisz przepraszać przeciez to przodek naszych A4 i to całkiem udany i porządny samochód takze OK ;)

Gość davido31
Opublikowano

no pierwsza rzecz to bezpieczniki obcykać.a tak zapytam sorki za złośliwosc,twój starszy nie był pod wpływem :drunk:???? no bo zeby pomylić kable od aku :shocked:

Opublikowano

Prawdopodobnym objawem moga być bezpieczniki. :a4fan:

Opublikowano

powiem tak ja kiedyś podpiołem na przemian klemy to bnyło jakieś 10 lat temu w audi 80 B3 to poprostu alternator był do wymiany sprawdź bezpieczniki wszystkie te pod maską i wewnątrz samochodu . weź podepnij dobrze akumlator i zobacz czy ci zapali jak tak to sprawdź czy nieświeci sięm jakaś kontrolka a wszczegulności Akumlator ten dymek mnie niepokoi bo też tak miałem i chyba alternator do wymiany na 90 %

Opublikowano

zapewniam ze nie byl pod wplywem, sytuacja w danym momencie sprawila ze bardzo sie spieszyl i jakos odruchowo to zrobil, sam nie wie jak,zreszta jakie to ma znaczenie. On tez mowi ze chyba padl alternator. Jak przekreca sie kluczyk w stacyjce to nic sie nie dzieje...

Opublikowano

sprawdź wszystkie bezpieczniki bo powinien zapalić jak nawet byłby alternator walnięty przynajmniej umnie tak było że nrmalnie zapalił tylko świeciła się kontrolka od akumlatora a zamieniłeś spowrotem te klemy tak jak powinny być + do + , - do -