Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Smar wazelina czy cos takiego w bagażniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyciągałem podnośnik i tam we wnęce podnośnika pod wykładzina od strony tyłu blacha jest wysmarowana tłusta substancja, co to jest? Audi konserwowało w ten sposób czy poprzedni właściciel cos zaklajstrował .

Opublikowano

Raczej nic tam takiego niepowinno być , może sie tam komuś woda zbierała i sobie to miejsce zabezpieczył

Opublikowano

Dokładnie nic tam takiego nie powinno być - "wanna" ma być sucha i czysta.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wyciągałem podnośnik i tam we wnęce podnośnika pod wykładzina od strony tyłu blacha jest wysmarowana tłusta substancja, co to jest? Audi konserwowało w ten sposób czy poprzedni właściciel cos zaklajstrował .

Czesc. Nie wiem z jakiego roku masz swoją niunie bo nie piszesz obok Twojego nicku, ale ja mam A4 z 1995r 1,6 101KM i mam to samo co TY,,, swoje autko mam 3 tygodnie wczesniej jezdzilo po drogach bawarii, wiec nie wiem co poprzedni wlasciciel tam tworzyl, czy to juz bylo fabrycznie, ale wlasnie w tym miejscu co lewarek jak wloze reke tam do konca to tam jest jakis smar czy wazelina. I tutaj jest pytanie, poprzedni wlasciciele naszych aut mieli podobna koncepcje do latania dziury czy czegos podobnego czy to tak fabrycznie wychodzilo... ale nie martw sie, ostatnio u mnie padalo i specjalnie jezdzilem po kaluzach aby sprawdzic czy mi sie tam jeziorko w tym miejscu nie tworzy, ale jest ok, suchutko, a smar jak byl tak jest...

Opublikowano

Moje auto to 97 rocznik dziwna sprawa z ta wazelina to jest taka biaława substancja.

Opublikowano

hmm ja wychodze z zalozenia ze cokolwiek to jest, niech sobie tam bedzie... wkoncu to bagaznik, a tymbardziej tam gdzie jest lewarek zaglada sie max 2 razy w roku. byle nic nie wieje tamtedy i nie cieknie:D

Opublikowano

sprawdż po drugiej stronie wyjmij to wykładzinowe pudełko podnies wykładzinkę i włóż głęboko rękę do samego dna i co i tam też jest tłuściutko :) mam to samo natknołem się na to dwa dni temu jak mi tam klucz wpadł podzczas demontażu reflektora, panowie to konserwacja w czystej postaci przeciez profile wewnątrz muszą być konserwowane

Opublikowano

Dziwne jest to że tą konserwacje znajdujemy tylko w autach 1.6

Opublikowano

może mieli nadwyżkę smaru w tym roku :) ale nie sądzę ze by to było tylko w 1,6

Opublikowano

ja mam suchutko zero mazidla

Opublikowano
ja mam suchutko zero mazidla

masz wersje dla ubogich :)

to żart oczywiscie tak poważnie to nie wiem czemu u ciebie sucho :???: myślę że mówimy o całkiem różnych miejscach, chodzi bowiem o to że jak odchylisz bok wykładzinki tak jak do demontazu tylnego światła np. od strony wlewu paliwa aż zobaczys instalację, przewód odpowietrzenia jednymisłowy gołą blachę nadkola i wsadzisz rękę na sam dół w nadkola to będziesz miał tłuściutko :wink: no bo jak sobie inaczej to wyobrażasz żeby AUDI nie miało konserwacji :grin: bo ty chyba patrzyłeś na misę tam gdzie koło zapasowe :lol: tam to jest sucho i musi być a mi i koledze chodzi o głębszą penetrację konstrukcji ehhh już konczę sprawdż i napisz co i jak u ciebie

Opublikowano

U mnie jest i myślę ze powinno być we wszystkich. Dokładnie to samo miałem w 3 poprzednich A4 i napewno w B4, nie pamiętam czy mazidło było B3

Opublikowano
ostatnio u mnie padalo i specjalnie jezdzilem po kaluzach aby sprawdzic czy mi sie tam jeziorko w tym miejscu nie tworzy

musialo fajnie to wygladac :D

a co do tematu - moze w niektorych autach jest, bo bylo konserwowane, moze w niektorych poprzedni wlasciciele lub pracownicy myjni wyczyscili te miejsca? chociaz watpie, zeby na myjce tak przykladali sie do pracy :P

Opublikowano

Hej ;)

Oczywiście tak jak to było już pisane jest to konserwacja ;) I tylko się cieszyć ze ona tam jest ;) jest tak jak ktoś pisał we wszystkich profilach których bezpośrednio nie dotykamy, czyli np za wykładziną zakrywającą tylne lampy. Konserwuje wszelkie ranty, wnęki i łączenie blach. Ja jak przywiozłem autko to też dodatkowo psiknąłem sobie Fluidolem czy Bolem (już nie pamiętam Ale w domku mam puchę ;) ) wszystkie zakamarki ;) np (progi, profile w klapie, masce, za wykładzinami tylnych lamp, w tych wzmocnieniach pod kołem zapasowym ;)