Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Dymi na czarno po dodaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledż mam problem moja audi dymi na czarno jak dodam gazu a najbardziej gdy ma ciężko ,na veg braka błędów nie wiem gdzie szukać usterki dodam że silnik 130 km

Opublikowano

DYMI BO TO DIESEL :> na poczatek zmien stacje benzynową

Opublikowano

witam koledż mam problem moja audi dymi na czarno jak dodam gazu a najbardziej gdy ma ciężko ,na veg braka błędów nie wiem gdzie szukać usterki dodam że silnik 130 km

przy bucie ma prawo przydymić. Kiedy wymieniany był filtr powietrza??
Opublikowano
  • Autor

filtr powietrza zmieniałem niedawno ,najbardziej dymi przy ruszaniu jak ma ciężko pod górkę w lustrze widzę czarną chmurę

Opublikowano

:no:witam a od kiedy masz autko?[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 09:10_________________________________________________ :confused4:mogę ci popwiedzieć tyle że jak jeżdziłem Manem który firma kupiłą od innej firmy po jakimś czasie zaczął dymić aż w końcu inspekcja sie tym zajęła i auto trafiło na serwis Mana i wymiana wtrysków rozpoznanie poprzednik tankował opałówkę i pozapychał wszystko

Opublikowano

Zrob logi dynamiczne 007, 008, 011, 003. Czrny dym moze swiadczyc o nieszczelnym dolocie, ale wyjdzie w logach

Opublikowano

:mysli: moim zdaniem nawet jak ma ciezko nie powinnien dymic na czarno...

...dodam ze mam podobny silnik i nic takiego u mnie nie wystepuje

Opublikowano

jak mocno dymi to raczej coś nie tak, może nieszczelność w dolocie

Opublikowano
  • Autor

byłem na komputerze i zero błędów już nawet zmieniłem wąż który dochodzi do turbo i nic nie pomogło mechanik powiedział że to jest to ,ale okazało się że to nie to myślę że może przepływomierz

Opublikowano

byłem na komputerze i zero błędów już nawet zmieniłem wąż który dochodzi do turbo i nic nie pomogło mechanik powiedział że to jest to ,ale okazało się że to nie to myślę że może przepływomierz

wymieniaj dalej to w koncu trafisz :wink4:

Opublikowano
byłem na komputerze i zero błędów

mówimy o logach dynamicznych... można mieć zero błędów i nieszczelność w dolocie np :)

Opublikowano
  • Autor

koledzy może ktoś wie gdzie mogę zrobić logi dynamiczny dzwoniłem na serwis a oni nie wiedzą jak to zrobić . województwo kujawsko pomorskie z góry dziękuję za pomocy

Opublikowano

Potrzebujesz kabel, laptopa z VAGiem i pasażera. Jeżeli sam jeszcze nie zaopatrzyłeś się w kabelek kkl to może podjedź na najbliższego spota w okolicy - myślę, że tam ktoś Ci pomoże

Opublikowano

koledzy może ktoś wie gdzie mogę zrobić logi dynamiczny dzwoniłem na serwis a oni nie wiedzą jak to zrobić . województwo kujawsko pomorskie z góry dziękuję za pomocy

zapytaj tutaj o termin spotu i możliwosć vagowanka :good:

http://www.a4-klub.pl/smf/kujawskopomorskie-b79.0/

Opublikowano

koleszko poszukaj firmy która sprawdza wtryski, ciśnienie rozrzutu, ciśnienie w przewodach, podejrzewam że nie masz różnicy w mocy tylko czrny dym uwierz mi nie szukaj błędó tylko firmy która tym się zajmuje i wszystko zrobią jeśli nie spada ci poziom oleju czyli turbo jest w jak najlepszym stanie poszukaj firmy zapłąć raz i masz spokój. Taka firma posiada specjalny sprzęt również do regeneracji już wczoraj ci pisałęm co może być i nie szukaj kompem takich rzeczy bo szkoda czasy często na stacjach są brudne zbiorniki i wszystko powoli się gdzieś zbiera a każdy następny mechanik z kosmosu to kolejny koszt troszkę się znam i twój problem opowiedzialem komuś kto robi takie rzeczy i mówi to co ja trzymam kciuki!

Opublikowano
  • Autor

witam koledzy dziś jestem umówiony z mechanikiem na sprawdzenie pompo wtrysków zobaczymy dam znać jak się uda zrobić !!!!!

Opublikowano

witam koledzy dziś jestem umówiony z mechanikiem na sprawdzenie pompo wtrysków zobaczymy dam znać jak się uda zrobić !!!!!

Najgorsze możliwe wyjście, ale w końcu to Twoje pieniądze :wink4:[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2010, 09:56_________________________________________________

koleszko poszukaj firmy która sprawdza wtryski, ciśnienie rozrzutu, ciśnienie w przewodach, podejrzewam że nie masz różnicy w mocy tylko czrny dym uwierz mi nie szukaj błędó tylko firmy która tym się zajmuje i wszystko zrobią jeśli nie spada ci poziom oleju czyli turbo jest w jak najlepszym stanie poszukaj firmy zapłąć raz i masz spokój. Taka firma posiada specjalny sprzęt również do regeneracji już wczoraj ci pisałęm co może być i nie szukaj kompem takich rzeczy bo szkoda czasy często na stacjach są brudne zbiorniki i wszystko powoli się gdzieś zbiera a każdy następny mechanik z kosmosu to kolejny koszt troszkę się znam i twój problem opowiedzialem komuś kto robi takie rzeczy i mówi to co ja trzymam kciuki!

:wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Powiem tylko tyle, że mój też kopci na czarno, i wcale nie są to wtryski tylko nieszczelność w dolocie... wystarczyło spuścić szybę i posłuchać jak powietrze gdzieś ucieka, ale jak kolega woli silnik rozkręcać zamiast włożyć wtyczkę od komputera to jego sprawa. A może masz auto po programie ?

Opublikowano
  • Autor

witam koledzy po logu nic nie wyszło tylko pompo wtrysk na 3 tłoku odchodzi od norm i nie wiem czy zregenerować czy szukać używki