Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Duże spalanie paliwa przez silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wlaczajac sie do dyskusji, moge powiedziec,ze w koszalinie to wszyscy zamulaja i to na maksa, kiedy wjezdzam do bydgoszczy to dla mnie kosmos jak tam wszyscy szybko ruszaja i jada, tam nikt sie nie czai, czy to seicento czy audi, pruja na maksa, a tylko wjezdzam do koszalina, to zaczyna sie juz od pierwszych swiatel...poprotu jakie miasto,takie obyczaje.

Opublikowano

Też mam 1 Z i kiedyś po zakupie zrobiłem taki test: po zatankowaniu dosłownie pod korek + 2x 1,5 L ropki do butelek po napoju gazowanym :) zrobiłem 1220 km do momentu kiedy auto po prostu przestało jechać z braku ropki. Wiem , że tak nie można ale po prostu musiałem sprawdzić :naughty:

Następnie wlałem te 1,5 L do suchego jak sachara baku i zrobiłem tą ilością 28 km : 10 km spokojnej jazdy ok. 90 km/h, 5 km miasta, i reszta czyli 13 km trasy gaz do podłogi czyli w praktyce prędkości do 160 km/h. Spalanie wyszło: 1,5 : 28 = 5,3 :)

Także stwierdzam: 1 Z pali mało.

Opublikowano

Panowie wczoraj zrobiłem wycieczkę nad Jezioro Solińskie, około 300 kilometrów, jechałem z "hamulcem" (czytaj żoną;) ) i z dzieckiem, klima cały czas włączona, jazda po górkach, prędkość 70-120km/h , spalanie wyszło 5,3l /100km , jak dla mnie rewelacja :kox: