Michał Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 moim założeniem było przetestowanie WheelGuarda a na surowe polerowane alu nie aplikowałeś?
variocustoms Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 jeszcze nie, może na dniach, nie mam jak się spotkać z właścicielem tzn. moją matulą[br]Dopisany: 23 Listopad 2011, 21:00_________________________________________________wczoraj poszło polerowane alu: fotki przed myciem mycie Surfex HD x 2 ulubiony IronX podwójna aplikacja WheelGuard od CG i polerownko mikrofibrą
m1chal Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 a to nie jest polerowane alu, ale na to bezbarwny??
variocustoms Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 polerowane alu na 100% nie ma klaru na tym[br]Dopisany: 28 Listopad 2011, 17:31_________________________________________________ tu widać różnicę powierzchni czołowej i we wgłębieniach, jak by był klar to na 1000% by odchodził
Michał Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 całe życie myślałem że seginy były zabezpieczone klarem miałem kiedyś do czynienia z ori polerowanymi felgami audi i tam jak najbardziej była warstwa bezbarwnego :gwizdanie:
slepy Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 całe życie myślałem że seginy były zabezpieczone klarem miałem kiedyś do czynienia z ori polerowanymi felgami audi i tam jak najbardziej była warstwa bezbarwnego :gwizdanie: ori tak szły, ale wystarczyła mała rysa i zaczynało sie utleniac alu, i na felach wychodziły pajączki pod klarem
variocustoms Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 te felgi były bardziej porysowane ale bez uszczerbków, przed ostatnią zimą potraktowałem je RimWaxem i trzymają się elegancko
Gracjan Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 Używałeś Iron-X ? Nie zostały żadne ślady na felgach ?
variocustoms Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 zdjęcia robione po każdym etapie, żadnych zacieków i innych niepożądanych efektów, ważne, żeby IronX nie zasechł, ja po spryskaniu czekam kilka minut i dodatkowo pędzelkiem rozprowadzam Iron'a a potem dokładnie spłukuję, IronX'a testowałem na swoich chromowanych felgach a także zwykłych alusach i jak widać na zdjęciach na surowym polerowanym aluminium
alvaro Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Pany są jakieś sklepy internetowe w PL gdzie znajdę : SONAX WHEEL CLEANER oraz P21S Power Gel Felgenreiniger ??
Tomasz Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Pany są jakieś sklepy internetowe w PL gdzie znajdę : SONAX WHEEL CLEANER oraz P21S Power Gel Felgenreiniger ?? http://www.pielegnowacauto.pl/p21s-felgen-reiniger-1000-ml-635.html ciekawe czy różni się to czymś od tego co podałeś: http://all4auto.pl/sonax-xtreme-plyn-do-czyszczenia-felg-500ml-p439.html oba w jednym sklepie będzie ciężko, sonaxa można dostać na niektórych stacjach paliw
variocustoms Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Alvaro dlaczego na Sonaxa sie uparłeś?
alvaro Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Potrzebuję coś ostro żrącego na alufelgi które w razie co mają zostać oddane so ponownego malowania jeśli nie zejdą wszelakie zabrudzenia także może być to coś konkretnie żrącego... :gwizdanie: A mystic podał tego Sonaxa jak środek do użycia przed tym p21s... Może być to co innego aby aż bomblowało na feldze po nałożeniu...
Tomasz Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Potrzebuję coś ostro żrącego na alufelgi które w razie co mają zostać oddane so ponownego malowania jeśli nie zejdą wszelakie zabrudzenia także może być to coś konkretnie żrącego... :gwizdanie: A mystic podał tego Sonaxa jak środek do użycia przed tym p21s... Może być to co innego aby aż bomblowało na feldze po nałożeniu... http://allegro.pl/paint-remover-preparat-do-usuwania-powlok-lakieru-i1970613899.html i masz pewne że będzie ostro a tak na poważnie bardzo ostry jest też środek firmy "moje auto" (na orlenach w pomarańczowych butelkach),
alvaro Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zapytam kumpla może jutro coś wrzucę...
variocustoms Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 może nie trzeba tak ostrej chemii stosować, po takiej chemii nawet jak się doczyści lakier to potem więcej kasy na doprowadzenie do lepszego stanu
ROBERT Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 http://www.amazon.de/NIGRIN-73929-EvoTec-Felgenreiniger-750/dp/B001B4TM3A - b.dobry środek do b. zapuszczonych felg , tylko w Polsce trudno go dostać
slepy Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 to ja polece TENZI ALUX, bardzo dobrze daje sobie radę z syfem, tylko trzeba uważać na gołe alu, bo lubi zjeść
Rekomendowane odpowiedzi