Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moim założeniem było przetestowanie WheelGuarda

a na surowe polerowane alu nie aplikowałeś? :naughty:

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jeszcze nie, może na dniach, nie mam jak się spotkać z właścicielem tzn. moją matulą[br]Dopisany: 23 Listopad 2011, 21:00_________________________________________________wczoraj poszło polerowane alu:

fotki przed myciem

2ca940403d776109.jpg

85baa3ea67638fca.jpg

b96d927420ebd35c.jpg

577c675b453d1aea.jpg

mycie Surfex HD x 2

2c811c5bebeae0c5.jpg

9e61a5917817a129.jpg

ulubiony IronX

0ac87ba15baaa4a9.jpg

636fe6928723313c.jpg

8a79b7399e01ad9f.jpg

3ab1ed5ce842e071.jpg

podwójna aplikacja WheelGuard od CG i polerownko mikrofibrą

f41dcaf3377d8d39.jpg

0852a460746bf3e5.jpg

762720830d13fa88.jpg

b957a2734dd0897f.jpg

43a4f00abb066820.jpg

5e2994c41b4f1577.jpg

Opublikowano

a to nie jest polerowane alu, ale na to bezbarwny??

Opublikowano

polerowane alu na 100% nie ma klaru na tym[br]Dopisany: 28 Listopad 2011, 17:31_________________________________________________e3e0cf1590405935.jpg

tu widać różnicę powierzchni czołowej i we wgłębieniach, jak by był klar to na 1000% by odchodził

Opublikowano

całe życie myślałem że seginy były zabezpieczone klarem :mysli:

miałem kiedyś do czynienia z ori polerowanymi felgami audi i tam jak najbardziej była warstwa bezbarwnego :gwizdanie:

Opublikowano

całe życie myślałem że seginy były zabezpieczone klarem :mysli:

miałem kiedyś do czynienia z ori polerowanymi felgami audi i tam jak najbardziej była warstwa bezbarwnego :gwizdanie:

ori tak szły, ale wystarczyła mała rysa i zaczynało sie utleniac alu, i na felach wychodziły pajączki pod klarem :wink4:

Opublikowano

te felgi były bardziej porysowane ale bez uszczerbków, przed ostatnią zimą potraktowałem je RimWaxem i trzymają się elegancko

Opublikowano

Używałeś Iron-X ? Nie zostały żadne ślady na felgach ?

Opublikowano

zdjęcia robione po każdym etapie, żadnych zacieków i innych niepożądanych efektów, ważne, żeby IronX nie zasechł, ja po spryskaniu czekam kilka minut i dodatkowo pędzelkiem rozprowadzam Iron'a a potem dokładnie spłukuję, IronX'a testowałem na swoich chromowanych felgach a także zwykłych alusach i jak widać na zdjęciach na surowym polerowanym aluminium

Opublikowano

Pany są jakieś sklepy internetowe w PL gdzie znajdę :

SONAX WHEEL CLEANER oraz P21S Power Gel Felgenreiniger ??

Opublikowano

Pany są jakieś sklepy internetowe w PL gdzie znajdę :

SONAX WHEEL CLEANER oraz P21S Power Gel Felgenreiniger ??

http://www.pielegnowacauto.pl/p21s-felgen-reiniger-1000-ml-635.html

ciekawe czy różni się to czymś od tego co podałeś:

http://all4auto.pl/sonax-xtreme-plyn-do-czyszczenia-felg-500ml-p439.html

oba w jednym sklepie będzie ciężko, sonaxa można dostać na niektórych stacjach paliw

Opublikowano

Potrzebuję coś ostro żrącego na alufelgi które w razie co mają zostać oddane so ponownego malowania jeśli nie zejdą wszelakie zabrudzenia także może być to coś konkretnie żrącego... :gwizdanie: A mystic podał tego Sonaxa jak środek do użycia przed tym p21s... Może być to co innego aby aż bomblowało na feldze po nałożeniu... :decayed:

Opublikowano

Potrzebuję coś ostro żrącego na alufelgi które w razie co mają zostać oddane so ponownego malowania jeśli nie zejdą wszelakie zabrudzenia także może być to coś konkretnie żrącego... :gwizdanie: A mystic podał tego Sonaxa jak środek do użycia przed tym p21s... Może być to co innego aby aż bomblowało na feldze po nałożeniu... :decayed:

http://allegro.pl/paint-remover-preparat-do-usuwania-powlok-lakieru-i1970613899.html

i masz pewne że będzie ostro :polew:

a tak na poważnie bardzo ostry jest też środek firmy "moje auto" (na orlenach w pomarańczowych butelkach),

Opublikowano

Zapytam kumpla może jutro coś wrzucę...

Opublikowano

może nie trzeba tak ostrej chemii stosować, po takiej chemii nawet jak się doczyści lakier to potem więcej kasy na doprowadzenie do lepszego stanu

Opublikowano

to ja polece TENZI ALUX, bardzo dobrze daje sobie radę z syfem, tylko trzeba uważać na gołe alu, bo lubi zjeść :przebiegly:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...