Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję jakiegoś preparatu do usunięcia dużej tłustej plamy ( po plackach ziemniaczanych ze skwarkami ) z siedzenia ????

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Potrzebuję jakiegoś preparatu do usunięcia dużej tłustej plamy ( po plackach ziemniaczanych ze skwarkami ) z siedzenia ????

Albo Quik Out albo pranie - QO jest stworzony do usuwania tego rodzaju plam (np. olej silnikowy, smar itp.).

Opublikowano

Łukaszu, co polecasz na usunięcie z powierzchni lakieru śladów po przerysowaniu lusterkiem ? Myślałem o SwirlX, jednak jest może coś innego co się bardziej nada do tego :mysli: Poniżej fotka jak to mniej więcej wygląda, sorry za jakość, robiona telefonem :confused4:

dsc00100g.jpg

Opublikowano

Kamil, myślę, że Ultimate Compound spokojnie da radę. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że SwirlX też da radę, ale jednak wolałbym coś mocniejszego czyli Ultimate Compound :wink4:

Fajny masz kolorek auta - zrób całe tymi kosmetykami, a zobaczysz jak naprawdę może wyglądać czerwony kolor auta. Widziałem takie Audi zrobione Meguiarsem - wyglądało megaaaaa :kox:

Opublikowano

o to na wiosne chyba też sie pokuszę o jakieś kosmetyki żeby moją czerwoną furmankę odszykować :D

Warto tym bardziej takie, które mają już lakier wypłowiały - auto będzie nie do poznania :wink4:

Opublikowano

podejrzewam że żadnego foto niemasz jak to wygląda na jakimś kolorze podobnym do mojego :confused4:

Gdzieś tutaj wrzucałem zdjęcia czerwonego auta o ile się nie mylę.

Ale poniżej masz kilka:

AUDI B5 PRZED:

abefore13cf.jpg

abeforeswirls16hq.jpg

abeforeswirls36tw.jpg

abeforeswrils24vz.jpg

abeforeswrils42gz.jpg

abonnet1212a9uk.jpg

bbonnetcomp12or.jpg

drear34before4zw.jpg

PO:

ebootafter30lt.jpg

aroofcomp12td.jpg

aroofcomp20zb.jpg

bsshinebefore0id.jpg

bsshineduring16mj.jpg

dcomp34wl.jpg

dcomp41ou.jpg

A tutaj kilka fotek B7:

Dsc_0473.jpg

Dsc_0476.jpg

Dsc_0485.jpg

Dsc_0487.jpg

Dsc_0494.jpg

Dsc_0498.jpg

Dsc_0486.jpg

CHEVROLET:

DSC06224.JPG

Opublikowano

Robi wrażenie :good:

Mam jeszcze kilka drobnych rysek na drzwiach, myślisz że Ultimate Compound da im radę ?

Zależy jak są głębokie - jeżeli są wyczuwalne pod paznokciem to może być problem z ręcznym usunięciem, a nawet trzeba będzie sięgnąć po papier ścierny. Nic trudnego :wink4:

Panowie i Panie - wiosna się zbliża więc czas zadbać o autka żeby nie było wstyd i jakoś można było reprezentować godnie Klub :kox:

Opublikowano

dzieki lukaszu moj kolorek to cos takiego jak na tym b7 i wyglada rewelka takze na wiosne tez sie postaram o taki wyglad :D

Opublikowano

o kurde! nie wiedziałem że na tym forum detajlingowcy siedzą ;) ale od razu mi lepiej! więc się przedstawię,

-jestem Kuba , ostanie 5 dni spędziłem w garażu - czy powinienem się leczyć ?:))))

Opublikowano

o kurde! nie wiedziałem że na tym forum detajlingowcy siedzą ;) ale od razu mi lepiej! więc się przedstawię,

-jestem Kuba , ostanie 5 dni spędziłem w garażu - czy powinienem się leczyć ?:))))

witam, leczyć się nie ma co, każdy ma jakieś odchyły, ja tez lubię spędzać przy aucie każdą wolną chwilę i zainwestowałem już w środki do detailingu sumę czterocyfrową :) A ten Łukasz to raczej nie ten Łukasz :)

Opublikowano

prawie nic mnie tak nie cieszy - jak widok pięknie lśniącej niuni :)

kwota , którą w ciągu ostatnich 3 miesięcy wsadziłem w środki i akcesoria do pielęgnacji, też ma 4 cyferki i dwójkę z przodu :) ale są to środki , które starczą na kilka latek, mam nadzieje ;)

Opublikowano

ale są to środki , które starczą na kilka latek, mam nadzieje ;)

Wystarczy bez problemu :wink4:

Opublikowano

Absolutni nie. To całkiem normalne.

Musisz jednak wkleić tutaj trochę fotek dopiero co zrobionej fury dla wspólnego brandzlowania :polew:

Opublikowano

Witam, może mi ktoś udzielić kilku wskazówek jak używać Ultimate Compound ? jak długo mam go wcierać w lakier ? Po uzyciu wystarczy przetrzeć ręcznikiem ?

Opublikowano

Witam, może mi ktoś udzielić kilku wskazówek jak używać Ultimate Compound ? jak długo mam go wcierać w lakier ? Po uzyciu wystarczy przetrzeć ręcznikiem ?

wcierasz go gąbkowym aplikatorem aż zniknie. Pozostałości wycierasz szmatką/ręcznikiem :)

Opublikowano

Absolutni nie. To całkiem normalne.

Musisz jednak wkleić tutaj trochę fotek dopiero co zrobionej fury dla wspólnego brandzlowania

to spoko, bo już zaczynałem mieć obawy...

ja taki trochę Świeżak w tej branży, dopiero drugie autko robię "profi" sprzętem, najpierw były eksperymenty na "cudzym" woziku, wyszło jak wyszło ale się nauczyłem obsługi polerki , i paru innych rzeczy ;) a teraz męczę swojego paździocha.

Jak będzie skończone to na bank założę galerie i wam kopary opadną albo cóś innego...

ps.

a jak już wrzucę fotki to jak to potem wygląda, kto szybciej czy jak ? :polew:

Opublikowano

a jak już wrzucę fotki to jak to potem wygląda, kto szybciej czy jak ?

Potem każdy robi to w ciszy i samotności, a potem na PW dzielimy się wrażeniami żeby nie opisywać tego publicznie :polew: :polew: :polew:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...