Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6.Aplikatory do czego służą bo nie wiem

do nakladania tego towaru :decayed:

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Remik dobra robota, zazdroszczę koloru :wink4:

Opublikowano

Ja na srebrnym nie mam sie co wykazać bo dla laika czy na nim jest wosk czy nie to zawsze jest czysty i sie świeci.

Tylko ja widzę różnicę jak go wywoskuję itp.

Jak miałem poprzednią A4 z kolorem w kolorku szarym (autko widoczne w podpisie) to jak uzyłem megsa to kopary w pracy chłopakom popadały :) na srebrnym nie idzie poszaleć

Opublikowano

poszalec moze nie ale mala korekta i wiecej " brylancikow " bedzie na sloneczne dni :>

moim zdaniem srebrne z bliska wypucowane tez podkrecaja jak sie odpowiednio kolor mieni :kox:

Opublikowano

poszalec moze nie ale mala korekta i wiecej " brylancikow " bedzie na sloneczne dni :>

moim zdaniem srebrne z bliska wypucowane tez podkrecaja jak sie odpowiednio kolor mieni :kox:

No tak, ale tylko podkręcają właściciela, ewentualnie ludzi, którzy coś tam o detailingu już wiedzą.

Kiedyś swojej srebrzance cały dzień aplikowałem zestaw Megsa. Wyszło fajnie, ale w mojej ocenie (dzięki mega niewdzięcznemu kolorowi) efekt nieadekwatny do nakładu pracy :no:

Opublikowano

No tak, ale tylko podkręcają właściciela, ewentualnie ludzi, którzy coś tam o detailingu już wiedzą.

Kiedyś swojej srebrzance cały dzień aplikowałem zestaw Megsa. Wyszło fajnie, ale w mojej ocenie (dzięki mega niewdzięcznemu kolorowi) efekt nieadekwatny do nakładu pracy :no:

Święte słowa truckmaniac Jestem tego samego zdania

A teraz pytanie dla ludzi którzy używali Meguiar's Aloe Leather 2-Pack czyli Gold Class Aloe Cleaner i Gold Class Aloe Conditioner tj. środek do czyszczenia i konserwacji skóry.

Jakie są wasze spostrzeżenia ponieważ ja z cleaner-a jestem zadowolony natomiast z conditioner-a niezbyt :confused4:

Już tłumacze dlaczego, mi osobiście podoba się jak skóra jest matowa i taki efekt właśnie jest po użyciu cleaner-a, skóra ma fajny matowy kolor i nie jest śliska. Po nałożeniu conditionera skóra świeci się jak psu jaja a do tego jest śliska i skrzypiąca :thumbdown:

Ktoś ma podobne spostrzeżenia??

Panowie a na to pytanie ktos mi odpowie?? :przebiegly:

Opublikowano

Wymieniłem fotele na S-Line z B7:

img8789l.th.jpg

* Co polecicie do usunięcia kilku plam z jakiejś cieczy z cześci skórzanych?

* A co do wyczyszczenia części materiałowych?

Opublikowano

na materiał powinien pomóc Auto Glym Interior Car Shampoo albo APC Bilt Hambera czyli SurfexHD albo APC Megsa, co do skóry to podpytaj Makkiego, ma doświadczenie w temacie

Opublikowano

A teraz pytanie dla ludzi którzy używali Meguiar's Aloe Leather 2-Pack czyli Gold Class Aloe Cleaner i Gold Class Aloe Conditioner tj. środek do czyszczenia i konserwacji skóry.

Jakie są wasze spostrzeżenia ponieważ ja z cleaner-a jestem zadowolony natomiast z conditioner-a niezbyt :confused4:

Już tłumacze dlaczego, mi osobiście podoba się jak skóra jest matowa i taki efekt właśnie jest po użyciu cleaner-a, skóra ma fajny matowy kolor i nie jest śliska. Po nałożeniu conditionera skóra świeci się jak psu jaja a do tego jest śliska i skrzypiąca :thumbdown:

Efekt po 2 stopniowym Aloe jest taki, że po czyszczeniu skóra jest matowa, a po zabezpieczeniu jest lekko świecąca i tak ma być zaraz po aplikacji. Conditioner zawiera olejki odżywiające skórę i taki efekt jest normalny. Po zaaplikowaniu Conditionera (nie za dużo) trzeba zostawić go na skórze np. na całą noc. Wsiąknie i lekko zmatowieje, a całkowicie zmatowieje po kilku dniach i użytkowaniu auta.

Opublikowano

Efekt po 2 stopniowym Aloe jest taki, że po czyszczeniu skóra jest matowa, a po zabezpieczeniu jest lekko świecąca i tak ma być zaraz po aplikacji. Conditioner zawiera olejki odżywiające skórę i taki efekt jest normalny. Po zaaplikowaniu Conditionera (nie za dużo) trzeba zostawić go na skórze np. na całą noc. Wsiąknie i lekko zmatowieje, a całkowicie zmatowieje po kilku dniach i użytkowaniu auta.

Faktycznie skóra robi sie już z powrotem matowa (aplikowałem wszystko 2 dni temu) ale nadal strasznie skrzypi i jest śliska i to mnie wkurza. Zobaczymy co będzie dalej :) Tak czy siak fajny produkt i widać, że działa.

lukaszr co jaki czas powinienem czyścić i nakładać conditioner?? jest do tego jakaś reguła czy samemu sobie ustawić jakiś termin, że np. co 3 miesiące poświęcam kilka godzin na skórę??

Opublikowano

Paweł, kolejne aplikacje zależą od tego jak często użytkujesz auto i ciężko jest określić jakiś konkretny przedział nakładania. Generalnie zawsze warto jest poświęcić co 3-5 miesięcy trochę czasu na skórę i ją odżywić.

Co do skrzypienia to powiem szczerze, że siadałem tyłkiem na skórze po zestawie Aloe (chyba 2-3 razy), ale nie pamiętam żeby mi coś skrzypiało :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

panowie słyszał ktoś o kosmetykach firmy Diamondbrite :gwizdanie: Warte to coś :gwizdanie:

Opublikowano

Diamondbrite z tego co słyszałem to dobre ale drogie i ciężkie w aplikacji, za mniejszą kasę dostaniesz kosmetyki o podobnych właściwościach

Opublikowano

panowie słyszał ktoś o kosmetykach firmy Diamondbrite :gwizdanie: Warte to coś :gwizdanie:

Odpuść sobie.

Opublikowano

878fa2f5069822cc.jpg

a95776fbcb42c88e.jpg

182fb2c403a23c2a.jpg

ecd260bb652baf94.jpg

ac2657c4f682e303.jpg

pierwsza przygoda z Iron-X, na felgach na razie, efekt fajny szczególnie wewnątrz felgi, na zewnętrznej stronie bardzo mało krwawienia, może chrom + Rimwax daje takie efekty

Opublikowano

Ja muszę zakupić IronX do moich felg bo ciężko umyć zakamarki w RS4 :kwasny:

Opublikowano

polecam, środek nie jest przereklamowany

w moim następnym zamówieniu też sie znajdzie ta pozycja :decayed:

Panowie orientujecie sie gdzie dostane takie butelki?

2SecondaryBottles.jpg

Czy to zwykłe atomizery tylko z etykietką? :mysli:

[br]Dopisany: 29 Lipiec 2011, 23:25_________________________________________________Panowie ogarnia ktos jak wygląda zakup kosmetyków Megsa w USA? kumpel bedzie zjeżdzał niebawem to by mi coś podrzucił :wink4:, tylko nie mam pojęcia jak to wygląda? trzeba opłacać cło? czy coś? jeśli tak to jakie koszta się z tego zrobią?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...