Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Przewody Klimy

Gość bialyeg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Otoż mam problemik bo klima nie chce chłodzić... i patrząc pod maskę dotknęłem 2 przewodów klimatyzacji, i obydwa są ciepłe!?

Co może być tego przyczyną ?

Opublikowano

A świeci ci sie kontrolka ECON?? idzie w ogóle włączyć klimę??

Przyczyn moze być kilka, np. brak czynnika chłodzącego, jakiś czujnik walniety, spręzarka zatarta.

Najlepiej podłącz VAG-a i zobacz co pokazuje

Opublikowano

Ogólnie to od roku klima mi nie chłodzi po wymianie rozrządy ,jezdzilem po mechanikach i nic i wkoncu siana mi zabraklo aby to zrobic.

Czynnik nabity. A ECON moge włączać i wyłączać

A dodam że po wymianie rozrzadu mechanik polamal wiatrak i wymienil.[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2010, 14:55_________________________________________________Z tego co pamietam z Vaga to jakieś klapy i coś jeszcze wyskoczyło :chytry:[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2010, 14:56_________________________________________________A i jeszcze :tongue4: wcześniej jak działala klima to czynnik freon wydawał specyficzny zapach i tym razem też wydaje tylko że chłodzi ciepłem :wink4:

Opublikowano

A i jeszcze :tongue4: wcześniej jak działala klima to czynnik freon wydawał specyficzny zapach i tym razem też wydaje tylko że chłodzi ciepłem :wink4

Jaki zapach :blink:
Opublikowano

Jest taki specyficzny. swieży lodowy :cool1: chociaż ja wyczuwam :rolleyes:[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2010, 15:40_________________________________________________Napewno on nie jest od filtrów :wink4:

Opublikowano

o co kaman? na pewno nie czynnik wydaje zapach, nie freon tylko R134(układ zamknięty),być może masz filtr kabinowy zajeban i capi albo parownik zagrzybiały :cool1:

Opublikowano

Kolego czy ja mowie czy smierdzi ? :gwizdanie:

Wydaje leciuteńki specyficzny zapaszek i tyle :przebiegly:

A co do problemu co to może byc ?[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2010, 22:02_________________________________________________Wszystkie filtry wymienione :>