Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no dolalem do max i zobaczymy jak teraz bedzie znikal

• Odpowiedzi 42,7 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jest jest poziom ok wink4 bo to ta pomaranczowa ale z napisem sensor... jak jest malo to jest napis min

a sensor gasnie ci samoczynnie :?: czy dopiero po podniesieniu maski :?:

samoczynnie czasem po paru sekundach ;) maxymalnie po jakies 1-2minutach w trakcie jazdy :)[br]Dopisany: 04 Październik 2010, 20:36_________________________________________________

Zdejmij osłonę plastikową silnika i z góry zajrzyj

patrzylem i nic nie widac, tak jakby to bylo nizej niz kolektor, a wyzej niz uszczelka miski

mi jak sie zapalil sensor poziom byl w polowie bagnetu.

dzis byla moja pierwsza dolewka od wymiany oleju i to po przejechaniu 14 tys km

zaraz zaraz bo ja piszac ze poziom ok to mam tak w polowie bagnetu teraz...

a Tobie Arek tez sie odezwal w polowie bagnetu? :mysli: to jak dziala ten sensor?

Opublikowano
  • Autor
jest jest poziom ok wink4 bo to ta pomaranczowa ale z napisem sensor... jak jest malo to jest napis min

a sensor gasnie ci samoczynnie :?: czy dopiero po podniesieniu maski :?:

samoczynnie czasem po paru sekundach ;) maxymalnie po jakies 1-2minutach w trakcie jazdy :)

dziwne bo myslalem ze sensor lapie to jako blad ktory wskazuje nam ze trzeba dolac oleji i kasuje sie go za pomoca podniesienia maski. jesli podniesiemy tylko maske bez dolania to blad wykasuje sie tylko na jedno zapalenie auta, po nastepnym zapaleniu znow nam sie zapali.

a jak mowisz ze u ciebie kasuje sie samoczynnie po kilku minutach to moze to tylko brak styku we wtyczce :mysli:[br]Dopisany: 04 Październik 2010, 20:41_________________________________________________

zaraz zaraz bo ja piszac ze poziom ok to mam tak w polowie bagnetu teraz...

a Tobie Arek tez sie odezwal w polowie bagnetu? mysli to jak dziala ten sensor?

no sensor wlacza sie gdy poziom oleju jest w polowie, a reszte dzialania opisalem ci powyzej :wink4:

Opublikowano

Nie powinien się oświecać przy połowie bagnetu ale dla pewności dolej pod max, chociaż jeżeli był by winien poziom oleju to by się pojawiała kontrolka z min

cLc7J.jpg - klik

Opublikowano
  • Autor

Nie powinien się oświecać przy połowie bagnetu ale dla pewności dolej pod max

no tez tak myslalem ale tak mi sie wlaczyl :mysli:

tak wyglada ten sensor

P1014849.JPG&t=1

Opublikowano

robert jak jechałem do Krakowa A4 ,jak przekroczyłem 225 zaświeciły mi się kontrolki z ABS-u i trakcji.Świeciły przez jakieś 10-15 minut i same zgasły.Nie mam w zderzaku prawej kratki bo w Wapienicy zgubiłem,albo zakosili Może to być powód?

Opublikowano

nie no ja juz z olejem mialem troche :P trza Wieska przekonac do motula po pierwsze hehe bo motul jest po prostu mniej znany i tez kiedys myslalem "tylko shell" i nawet do poprzedniej wymiany na shellu 5w40 clean jezdzilem teraz mam pierwsza wymiane na motulu 0w30 i po pierwsze bierze mi mniej oleju... kiedys na 5tys dolewalem ok. 1litr (ok 3litry od wymiany do wymiany 15kkm wiec Arek swietny wynik w Twojej furze :good: ) teraz zrobilem ok 5tys od wymiany i mam pol bagnetu...

jak dziala sensor bo przed wyjazdem na chorwacje mialem motula do full pojechalem i na miejscu mi sie tam juz sensor w upal zapalil wiec to u mnie na pewno nie ma wspolnego z poziomem bo od tego czasu nic a nic nie dolalem raz sie zapala raz nie (glownie w sloneczne cieple dni ) myslalem ze to ten sensor musze wymienic i mi nawet dzis mechanik dzwonil po ceny ale moze faktycznie jakis styk zasniedzialy :mysli: :mysli: :mysli: musze sie na jakis kanal wybrac

Opublikowano
  • Autor
robert jak jechałem do Krakowa A4 ,jak przekroczyłem 225 zaświeciły mi się kontrolki z ABS-u i trakcji.Świeciły przez jakieś 10-15 minut i same zgasły

czujniki nie dzialaja powyzej tej predkosci :decayed:

nie no zartuje, w normalnej jezdzie po miescie tez ci sie zapala :?:

ale my jestesmy, zamiast na technicznym nabijac posty to tu walimy :polew:

Opublikowano
:decayed: he he jak na razie tylko raz miałem okazje tak przycisnąć i sie troche wystraszyłem :> potem jachałem chyba 90 i czekałem aż zgaśnie
Opublikowano
  • Autor
jak dziala sensor bo przed wyjazdem na chorwacje mialem motula do full pojechalem i na miejscu mi sie tam juz sensor w upal zapalil wiec to u mnie na pewno nie ma wspolnego z poziomem bo od tego czasu nic a nic nie dolalem raz sie zapala raz nie (glownie w sloneczne cieple dni ) myslalem ze to ten sensor musze wymienic i mi nawet dzis mechanik dzwonil po ceny ale moze faktycznie jakis styk zasniedzialy mysli mysli mysli musze sie na jakis kanal wybrac

Seves ty masz 1.8 T wiec moze twoj sensor dziala inaczzej niz w TDi i spelnia dwie funkcje: kontroluje poziom oraz cisnienie oleju :mysli: moze cos z cisnieniem masz nie tak skoro zapala sie w wysokich temp i na nagrzanym silniku :mysli: moze warto sprawdzic cisnienie....

Opublikowano

cabriofan byl taki watek... komus w a4 sie zapalala kontrolka abs i mojemu komplowi dzieje sie dokladnie tak samow hondzie prelude tyle ze przy 110 hahaha jak przekroczy to mu sie abs zapala i abs nie dziala wtedy az skasujesz z kluczyka a jak przekroczysz 110 to znow sie zapala i tak w kolko hehe

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=160113.0

jeden kolega pisze ze jakis pierscien abs

Opublikowano

cOacr.jpg

łańcuszek zaraz sprawdzę

ty masz 1.8 T wiec moze twoj sensor dziala inaczzej niz w TDi i spelnia dwie funkcje: kontroluje poziom oraz cisnienie oleju :mysli: moze cos z cisnieniem masz nie tak skoro zapala sie w wysokich temp i na nagrzanym silniku :mysli: moze warto sprawdzic cisnienie....

czujnik ciśnienia jest osobno :wink4:

[br]Dopisany: 04 Październik 2010, 20:59_________________________________________________

robert jak jechałem do Krakowa A4 ,jak przekroczyłem 225 zaświeciły mi się kontrolki z ABS-u i trakcji.Świeciły przez jakieś 10-15 minut i same zgasły.Nie mam w zderzaku prawej kratki bo w Wapienicy zgubiłem,albo zakosili Może to być powód?

nie jeździj tak szybko i się nie oświecą :wink4:

:tongue4:

Opublikowano

jak na razie odpukać :wallbash: :> zdażyło się to tylko 1 raz i mam spokój :) następnym razem rozhuśtam do 240 i zobacze :naughty:

Opublikowano
jak dziala sensor bo przed wyjazdem na chorwacje mialem motula do full pojechalem i na miejscu mi sie tam juz sensor w upal zapalil wiec to u mnie na pewno nie ma wspolnego z poziomem bo od tego czasu nic a nic nie dolalem raz sie zapala raz nie (glownie w sloneczne cieple dni ) myslalem ze to ten sensor musze wymienic i mi nawet dzis mechanik dzwonil po ceny ale moze faktycznie jakis styk zasniedzialy mysli mysli mysli musze sie na jakis kanal wybrac

Seves ty masz 1.8 T wiec moze twoj sensor dziala inaczzej niz w TDi i spelnia dwie funkcje: kontroluje poziom oraz cisnienie oleju :mysli: moze cos z cisnieniem masz nie tak skoro zapala sie w wysokich temp i na nagrzanym silniku :mysli: moze warto sprawdzic cisnienie....

nie wiem Arek wiesz jak jest :P ja sie nie znam hehe ale z cisnieniem mialem juz przeboje i wtedy sie na czerwono kontrolka swieci :tongue4: a ten jest od poziomu oleju i wiem ze jak sie pali na zolto to powinna sie palic z napisem min.. a mi sie pali sensor i oznacza podobno ze cos nie tak z sensorem hehe wyczytalem to kiedys tu na tym co Robert przed chwila podrzucil ale jak jest nie wiem i przy okazji Was spytalem hehe

Opublikowano
  • Autor

mi sie tez nie zapala z min. a jak doleje to sie juz nie zapala :wink4:

Opublikowano
:hi: Panowie co tam słychać u was dawno mnie tu nie było :gwizdanie:
Opublikowano

a napinacz łańcuszka rozrządu masz tu :

HNtt9.jpg

na pewno masz go do wymiany ? (z tego co wiem rzadko się to zdarza, no chyba ze masz już konkretny przebieg) cena wg. ETKI 395 € :blink:

Opublikowano

cOacr.jpg

łańcuszek zaraz sprawdzę

dzieki Robert :radocha:

Opublikowano

:hi: Panowie co tam słychać u was dawno mnie tu nie było :gwizdanie:

:siema: