rajder Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 chce zaslepic egr w ktorym miejscu podlozyc blaszke pod rurke drgan co loczy sie z kolektorem wydechowym czy miedzy zawor egr a kolektor dolotowy
gadi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ja wstawiłem pomiędzy EGR a tą rurką z siateczką.
Gość Goodspit Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 A mogę zapytać w jakim celu się zaślepiacie egr?
Gość Murzyn Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Goodspit sa 2 szkoly. Jedni twierdza, ze warto to zrobic, inni ze wrecz przeciwnie Zaslepienie EGR powinno skutkowac + zmniejszeniem dymienia + zwiekszeniem dynamiki (nie przepala spalin tylko czyste powietrze) + nie powinien sie syfic kolektor - glosniejsza praca na wolnych obrotach - brakiem studzenia komory spalania na wolnych obrotach i bez obciazenia z tego co pamietam to takie sa skutki zaslepienia (niech ktos mnie poprawi jak cos) Napewno warto go zaslepic jak jest uszkodzony (caly czas otwarty) - duze koszty wymiany na nowy, w innym przypadku nie ma to mysle wiekszego znaczenia
lilantoine Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 a jak mozna najlatwiej sprawdzic czy egr jest sprawny, na komputerze nie wyskakuja mi zadne bledy? i orientujecie sie moze ile moze nowy egr kosztowac?
Wihajster Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 nie zaslepiajcie EGR-a.Masakra dla środowiska
spanky Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 jak EGR dziala bez zastrzezen to nie widze sensu zeby go zaslepiac ....
Rekomendowane odpowiedzi