Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Logi do sprawdzenia po wymianie VP44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o sprawdzienie logow.

Po wymianie pompy VP44 (na nowa) wydaje mi sie, ze auto nie rozwija mocy jak powinno.

Logi dynamiczne:

Log (0 - 000)

Log (0 - 001)

Log (0 - 003)

Log (0 - 004)

Log (0 - 008)

Log (0 - 010)

Log (0 - 011)

Statyczne:

Log (0 - 000)

Log (1 - 004)

Log (2 - 003)

Log (3 - 018)

Log (4 - 007)

Log (5 - 013)

Log (6 - 001)

Log (7 - 014)

i BSy:

Log (0 - 011)

Log (1 - 004)

Log (2 - 000)

Log (3 - 003)

Opublikowano

najdziwniejsze jest ze wsztykie logi(nawet te dynamiczne) mamy prawie identyczne a auto Muskela rozpedza sie do tych samych obrotow na 4 tym biegu prawie 5 sekund dluzej moze to ktos wyjasnic???

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_25_tdi_bdg_prosba_o_sprawdzenie_logow-t136288.0.html

ale duzo odpowiedzi ho ho :)) :naughty:

Opublikowano
  • Autor

To jak koledzy nikt nie widzi nic podejrzanego, czy nikt nic nie wie?

Opublikowano

ja wiem --- ale nie powiem :kox::naughty::polew::decayed:

[mod]podobna wypowiedź będzie nagrodzona kropkiem ! [/mod]

Opublikowano

Masz jeszcze cos do dodania ? Czy to tyle poki co ?

Opublikowano

Masz jeszcze cos do dodania ? Czy to tyle poki co ?

przemik

gdybym mial wiecej doswiadczenia w temacie pewnie bym cos jeszcze dodal ale czekam az wypowiedza sie specjalisci w tej dziedzinie ale chyba wszyscy na urlopie albo nikt nie chce pomoc ;(

Opublikowano

EGR zepsuty. Przy zwiększaniu obciążenia ("butowaniu") powienień się zamykać - lecz w/w. przypadku jest cały czas otwarty.

Pozdr.

Opublikowano

EGR zepsuty. Przy zwiększaniu obciążenia ("butowaniu") powienień się zamykać - lecz w/w. przypadku jest cały czas otwarty.

Pozdr.

nie wiem skad to kolego wynalazles skoro w logu 003 widac wyraznie egr 0 i egr 100% i zmienne wartosci dawki paliwa wiec gdzie to uszkodzenie???

Opublikowano

Przy próbie dynamicznej w 003 przy przyspieszaniu EGR jest otwarty 88.4 % (a powienień być poniżej 5%) -

http://vaglog.rtnet.pl/muskel1_16607.html

hmmm no nie wiem czy masz racje poniewaz w moim aucie tez by byl zepsuty nie wydaje sie to dziwne ze w dwoch identycznych samochodach po wymieanie pompy padly obydwa egr???

moje auto przyspiesza normlanie i jak sprawdzisz moje logi masz identyczne wartosci jak muskela ale jego auto przyspiesza 5 sekund wolniej niz moje??? jak to mozliwe

Opublikowano

Ok faktycznie pomyliłem się. Myślałem że to 1.9 TDI w którym ECU zmniejsza wartość otwarcia EGR gdy zawór jest domykany przy butowaniu - zaś w 2.5 TDI jest zwiększana % przy zwiększaniu obciążenia ;-)

Pozdr.

Opublikowano

Ok faktycznie pomyliłem się. Myślałem że to 1.9 TDI w którym ECU zmniejsza wartość otwarcia EGR gdy zawór jest domykany przy butowaniu - zaś w 2.5 TDI jest zwiększana % przy zwiększaniu obciążenia ;-)

Pozdr.

no wlasnie to jest 2,5 - dziwna maszyna dziala odwrotnie jak wszystkie inne :))

Opublikowano

ja bym poprawił kąt na 65-70

Opublikowano

ja bym poprawił kąt na 65-70

kat jest 2.2 -2.4 stopnie po at wiec jak najbardziej prawidlowy nie ma co szukac to nie wina kata

Opublikowano

no to pochwal się i uświadom nas bo ja poza małym przeładowaniem w granicach 2200 obr nic nie widze

Opublikowano

no to pochwal się i uświadom nas bo ja poza małym przeładowaniem w granicach 2200 obr nic nie widze

kolego marbol gdybym wiedzial o co biega nie pytal bym sie madrych glow na tym forum ale niestety jak sam widzisz nie ma nic szczegolnego w tych logach a wrecz sa prawie identyczne z moimi a mimo to jego auto wolniej sie rozpedza jak to wyjasnic? :confused4:

Opublikowano

wydaje mi sie, ze auto nie rozwija mocy jak powinno.

Co rozumiesz poprzez to stwierdzenie ?

Może po prostu wolno wkręca się na obroty ? (zacierają się w. rozrządu )

Pozdr.

Opublikowano
  • Autor

Nie zbiera sie tak jak przed wymiana pompy (przed wymiana bardziej wciskalo w siedzenie)

Problem walkow nie dotyczy silnikow BDG, tutaj zostaly one poprawione :wink4:

Opublikowano

Skoro tylko pompa była wymieniona i nic innego, no to problemów upatrywałbym właśnie w niej. Masz pewność, że to nówka sztuka ?

Obroty biegu jałowego odstają od zwyczajowych 742 rpm :mysli:

Opublikowano

Skoro tylko pompa była wymieniona i nic innego, no to problemów upatrywałbym właśnie w niej. Masz pewność, że to nówka sztuka ?

Obroty biegu jałowego odstają od zwyczajowych 742 rpm :mysli:

kolego proton

niestety to definitywnie nie pompa pompa muskela jest ori kupiona w aso za gruba mamone zreszta u mnie te same oznaki po regeneracji pompy i jak bylo wczesniej juz wspominane wina moze lezec we wtryskwaczach

ale definitywnie nie w pompie

obroty tez sie zgadazaja w moich logach sa identyczne i moge wyslac jeszcze 10 innych logow gdzie obroty sa dokladnie na 719 ustawione ale nie u kazdego bujaja z 719/696 a u mnie i muskela bujaja i w obydwu przypadkach po padace pompy

mysle ze podczas padania pompy dostaja inne czesci jak przekazniki czy wtryski ostro po pupie bo przesterowuja na maxa i dlatego sie moze cos podziac z ustawieniami ecu!

od kilku dni czekamy na jakiegos specjaliste ktory z tych logow ktore sa zamieszczone wyczyta jakies ukryte infomracje ktore dla laika sa nie do wylapania

a tutaj link do innego silnika -- http://www.vagcomforum.de/index.php?showtopic=6431