Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dziwne przypychanie sie-znowu cos z turbina?Co znaczą logi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chlopaki pomozcie! Wymienilem turbine na nowa i po jakims czasie cos dziwnego zaczelo sie dziac,mianowicie samochod czasem jakby sie przypychal, Na poczatku po wymianie przyspieszal jakby swobodniej, co to moze byc?jestem przed podlaczeniem pod VAGa u SebMis ale pomyslalem ze Wy moze cos podpowiecie...acha i turbina zaczela jakby troszke glosniej swiszczec...z gory dzieki za podpowiedzi.pozdrawiam

Opublikowano

może N75 lub jego sterowanie kuleje, zobaczymy wieczorem ;)[br]Dopisany: 11-08-2007, 10:18:34_________________________________________________logi zrobione i mi to wygląda na jakieś nieszczelności w dolocie, ale może koledzy by się jeszcze wypowiedzieli:

tak wygląda 011:1f094ad8cf1bb988m.jpg i jego wykresik: 5ce734cbbce949aam.jpg

do tego 010: 7473d9025809a185m.jpg i 003: 66ec57df40828559m.jpg

Opublikowano
  • Autor

chlopaki bylbym bardzo wdzieczny gdybyscie wyrazili swoja opinie. Wielkie dzieki dla Sebastiana za pomoc!!!

Opublikowano

log z 3 bloku pozycja 2 cos źle wygląda. stała wartość 850 jest zdecydowanie za duża. Powinna być na poziomie ok.260. to jest dolot powietrza

Opublikowano

no długo dochodzi do zadanego, Seb pewno ma rację z tą dziurą

log z 3 bloku pozycja 2 cos źle wygląda. stała wartość 850 jest zdecydowanie za duża. Powinna być na poziomie ok.260. to jest dolot powietrza

003 jest ok, 260 to jest chyba na postoju z tego co pamiętam.

Opublikowano

To sa logi dynamiczne i wartosc 850 jest w tym przypadku wymagana.

To o czym Ty piszesz to na biegu jałowym.

Co do reszty to turbina bardzo powoli pompuje do rzadanej wartosci, a pozniej caly czas ja przekracza.

Moze sztanga zle wyregulowana albo cos.

Opublikowano
  • Autor

Chlopaki czy znacie kogos w Warszawie kto moglby zajac sie tym problemem w moim samochodzie...no moze z wylaczeniem Rogala, bo ciezko mi sie z nim umowic

Opublikowano

Mam takie pytanko - co sie stało z dotychczasową turbawką?

Opublikowano

masz katalizator ?

dziure w dolocie bym wykluczyl gdyz doladowaniem pod wiekszym obciazeniem powinno jeszcze bardziej spadac (dziura sie powieksza)... a tu rosnie ..... :rolleyes: ...

[ale moze ...] jak z dymieniem ...?

sprawdz szczelnosc puszki od filtra powietrza .... a moze IC sie rozszczelnil ... :rolleyes:

moze cos przytyka swobodny przepływ gazów .... [ale pewny nie jestem]

rozumiem ze autko wczesniej jezdzilo normalnie ...

gdzie wymianiales turbulum ...

p.s a jak wyglada 008 ....

Opublikowano
  • Autor

turbo wymienial warsztat mobil1 na elblaskiej,wlasciciel sam jezdzi passatem w dieselu i wymienial u siebie turbo wiec chyba wiedzial jak to zrobic choc kto wie...stara turbawka sie rozsypala bo dostala sie do niej spinka i sie turbo potrzaskalo.ja sie zupelnie nie znam na sprawach ktore spanky poruszasz w swoim poscie, czy mozesz polecic mi kogos kto moglby zajac sie moja :a4fan: ? dodam jeszcze ze sytuacja wyglada dosc dziwnie bo autko czasem sie przytyka a czasem lata bardzo fajnie i nie ma zadnego problemu,pojawia sie on i znika w dowolnym momencie podczas jazdy. jesli chodzi o dymienie to podczas testowania na VAGu z Sebastianem widzialem w lusterku ze autko bardzo kopcilo na wysokich obrotach, normalnie chmura dymu unosila sie za nami,natomiast w sprawie logow moze wypowiedziec sie tylko SebMis bo on je robil.Przed wymiana turbiny zaczelo sie juz dziac takie zjawisko ze samochod tracil moc.pomagalo jego wylaczenie i ponowne wlaczenie.pozdr

Opublikowano

kurka wodna, 008 albo zapomniałem zrobić, albo ni gdzieś je wcięło :confused4:

lilantoine dymił bardzo bo jeździliśmy wieczorkiem i w światłach innych aut, a tym bardziej jak starujesz z niskich obrotów to musi trochę zadymić.

może coś z podłączeniem turbiny jest nie tak, zobaczcie samą końcówkę obrotów jak zadane spada a rzeczywiste rośnie, może tutaj jest pies pogrzebany :chytry:

Opublikowano

moze to turbo nie jest wcale nowe tylko po kiepskiej regeneracji ...

przyadało by sie zrobic logi jak autko jezdzi normalnie ... :rolleyes:

wiecej pomysłów brak .... :mysli:

p.s moze sztange podregulowac ... :mysli:

Opublikowano

Problem jak widac jest przedewszystkim z "rozkrecaniem" sie turbulum. Ja bym proponowal zrobic logi od 2500 rpm (stabilna jazda i but w podloge od tych obrotów)

Ruszaliscie sztange? Jak chodzi? - po logach widac ze kierownice reaguja z kosmicznym opoznieniem. Przesmarowac jej nigdy nie zaszkodzi. Regulacja tez poniekad ma sens, ale tu raczej bym widzial minimalne otworzenie kierownic, zeby zbic doladowanie do zadanego i z tym poczekajcie jak nie wymyslimy innego rozwiazania bo 0,05 bara roznicy to nie jest duzo.

jest nowe turbo - tylko czy na 100% nowe zakorkowane funkiel nowka nie smigana, czy nowe regenerowane, czy "nowe uzywane" :polew: Co z tym katalizatorem? jest czy wywalony??

Opublikowano

kata nie ma

Opublikowano

Wygląda mi to na problemy ze sterowaniem turbawką lub szczelnością dolotów. Tubo pompuje tak, jakby nie miało siły - od dołu slabo a rozkręca się u góry.

Zacznij od sprawdzenia węzy cisnieniowych.