Vinox Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam, odrazu do konkretów. Mam problem z gazem gdy jest on wyłączony oraz włączony to z tego "miernika", "wyświetlacza stanu gazu" pika przy gdy "włączam zapłon i wyłączam jest "pik pik pik i to jest az 3 razy ZAWSZE" ! Na gazie da się jeździć lecz szarpie na wolnych obrotach gdy np jest 1500 i mam trzeci bieg i dodaje gazu to szarpanie Chyba regulacja gazu mnie czeka tylko mowie napiszę na forum bo gazownik u którego zakładałem niestety mi nie pomoże bo nie potrafi wiem wiem, śmieszne ale co zrobić. Nie wiem może jakiś tryb awaryjny jest czy coś Gaz to Stag 4 generacja 300. Mam go od 4 MC i jest przejechane 8 tyś KM świece, przewody wymienione dziś. a zaczęło się pikanie jak napisałem Up 2-3 dni temu.
marek34 Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 Musisz podłączyć komputer do sterownika i sprawdzić błędy. Albo są błędy, albo sygnalizuje, że czas na przegląd. Nie wiem na jaki okres gazownik ustawił ci przegląd instalacji. Jak szarpie, do do bani ustawienia instalki, nie ma to nic wspólnego z pikaniem przy rozruchu. Trzeba to sprawdzić jak najszybciej.
masterp84 Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 w stagu 4 trzy krotkie pikniecia oznaczaja brak gazu, jakbys mial trzy krotkie pikniecia i jedno dlugie to oznacza tryb awaryjny, znajdz porządnego gazowca, niech Ci to sprawdzi
Vinox Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Opublikowano 16 Lipca 2010 gaz mam czyli tryb awaryjny jakiś mam nadzieję że do wtorku pojeżdżę i nic się nie rozwali może to taki tryb który informuje użytkownika że zbliża się czas regulacji poinformuje was jak zawitam do gazownika co i jak.
lukaszk Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 kolego to przegląd, w sterowniku masz ustawiony limit km pewnie na 10000 km, w przeliczniku staga może być wcześniej niż 10000 km bo to przelicznik czasowy(godzinowy)[br]Dopisany: 16 Lipiec 2010, 18:43_________________________________________________mnie informowało już przy 7 tyś
Agrzesiek4 Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 moze czujnik poziomu gazu sie popsul i pokazuje ze brakuje gazu. ja na swoim jezdze juz prawie dwa lata i pikalo mi tylko raz, kiedy faktycznie zabraklo mi gazu i przelaczal sie na benzyne, zadnego przegladu mi nigdy nie piknelo
lukaszk Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 możesz sobie ustawić w sterowniku jak chcesz żeby przypominało to jest jeden z wymogów gwarancji
Vinox Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Opublikowano 16 Lipca 2010 ok skoro to przypomnienie przy KM to na 186 zakładałem gaz a mam 193 500 chyba czyli co mogę jeździć tak ? nic się nie powinno dziać przez te 4 dni ?
Vinox Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Opublikowano 17 Lipca 2010 ok, dziękuję za pomoc wszystkim dobrze wiedzieć że to gazownik tak ustawił gdy będę na 1 regulacji przy 10 tyś KM powiem Mu żeby mi zmienił z 7 tyś na nie wiem 10 ;s
lukaszk Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 dychę masz na 100% tylko instalacja przepracowała odpowiednią ilość godzin roboczych, u kolegi było to przy 7 już... sterownik trochę inaczej przelicza km...
Vinox Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Opublikowano 17 Lipca 2010 ok, dziękuję wszystkim za pomoc ;-)
Rekomendowane odpowiedzi