dombel Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Muszę w następstwie stłuczki wymienić chłodnice klimatyzacji. Macie koleżanki i koledzy sugestie jakiego producenta ma być ? Jest ich kilku a róznice w cenie są duże.
Luqas26 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Polecam skraplacz firmy nissens. Cena okolo 400zl. Wyszukaj na google nissens i znajdziesz katalog a w nim konkretny skraplacz do twojego oooo
YATES Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Przepraszam,że wtrącam się do tematu ale jedno krótkie pytanie.Ostatnio jechałem nad morze z włączoną klimą i na stacji benzynowej podczas tankowania przy wyłączonym silniku zauważyłem pod autem kapającą wodę z okolicy skrzyni biegów .Czy to normalne ???
dombel Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Przepraszam,że wtrącam się do tematu ale jedno krótkie pytanie.Ostatnio jechałem nad morze z włączoną klimą i na stacji benzynowej podczas tankowania przy wyłączonym silniku zauważyłem pod autem kapającą wodę z okolicy skrzyni biegów .Czy to normalne ??? To zupelnie normalne. Jeśli np. w słoneczny i parny dzień wyciągniesz butelkę (lub puszkę ) z popularnym napojem z lodówki to po pewnym czasie zacznie skraplać się na niej woda. Wilgoć z powietrza wytrącająca się na wymienniku ciepła (parowniku) w samochodzie musi być odprowadzana na zewnątrz. Dlatego klima bardzo dobrze osusza powietrze w samochodzie i szyby nie parują !
Rekomendowane odpowiedzi