kadis Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam Wszystkich W moim autku mam do wymiany sprężarkę klimy . Zastanawiałem się nad kupnem jakiejś sprawnej używki , ale znalazłem firmę , która sprzedaje regenerowane (dają 6 miesięcy gwarancji) Czy może ktoś a Was miał sprzęt z tej firmy i może powiedzieć jak się sprawuje http://allegro.pl/item1124066558_sprezarka_klimatyzacji_audi_a4_zexel_550zl.html Znalazłem jeszcze firmę , która sprzedaje sprężarki nowe jakiejś firmy VAJKO (czy jakoś tak , nie pamiętam dokładnie nazwy ) http://allegro.pl/item1149349005_sprezarka_klimatyzacji_audi_a4_a6_nowa_174.html Co o tym sądzicie Pozdrawiam cześć.
Sebo83 Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 Hej, mam ten sam problem. ja jednak kupuję tą z pierwszej aukcji. dzowniłem tam i jak oddasz starą sprężarke to Ci 200 zł przeleją na konto więc 550 zł sprężarkę z 6 miesięczną gwarancją to chyba OK cena.
kadis Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam Ja też chyba wybiorę tą pierwszą opcje , zawsze trochę kasy zostanie , zwłaszcza że ja mam do płukania cały układ i za to pewnie też trzeba będzie parę stówek dać A znasz może kogoś kto ma taką regenerowaną sprężarkę z tej firmy . Pozdrawiam cześć.
Sebo83 Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Nie znam nikogo takiego niestety. Też mam cały układ do płukania bo stara sprężarka zasyfiła cały układ :/ W Krakowie usługa płukania układu klimatyzacji kosztuje 350 zł + 150 zł za wymianę sprężarki. Naszczęscie u mni odpada już dobijanie klimy, bo mam w tej chwili full i mechanik powiedział mi, że nie bede musiał im płacic za czynnik bo go odessą. Niestety za długo się zastanawialiśmy - aukcja się skonczyła ze sprężarką za 550 zł. Teraz wystawił je za 600 i podniósł koszty wysyłki (widzi ze jest zainteresowanie to skubie na każdym kroku :/) Ja zaraz licytuje
kadis Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Opublikowano 22 Lipca 2010 Witam Jak założysz daj znać jak chodzi. Pozdrawiam cześć.
Sebo83 Opublikowano 22 Lipca 2010 Opublikowano 22 Lipca 2010 Ok nie ma sprawy. jednak w warsztacie jestem umówiony dopiero na 4 sierpnia więc jeszcze troche się posmarze Do zobaczenie gdzieś w trasie - raz w tygodniu jestem w Twoich okolicach ;-) Sprężarka jest już u mnie. 840 zł za pobraniem - na gwarancji zaznaczone jest, że do zwrotu 200zł w momencie odesłania starej sprężarki. Gwarancja pisemna 6cio miesięczna. W zastrzeżeniach jest, ze gwarancja jest ważna TYLKO wtedy, gdy przed montażem sprężarki układ klimatyzacji został odpowiednio wypłukany w serwisie klimatyzacji. W sumie wszystko jasne - czekam na montaż! Relacje zdam 4 sierpnia jak odbiorę samochód.
Rekomendowane odpowiedzi