Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Na co zwracać uwage przy kupnie opon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc wam mam pytanie przymierzam sie do kupna opon letnich i tu pytanie na co zwracac uwage przy wyborze jakie firmy brac pod uwage czy maa byc radialki czy nie i itp

z gory dzieki za porady

Opublikowano

na necie jest pełno rankingów opon.. poczytaj kolego a na pewno coś wybierzesz.. będziesz miał napisane, które mają lepszą mieszankę (czyli mniej - bardziej zdzieralną), które są ciche, które głośne.. itp..

jedno jest pewne nie kupuj żadnej taniej chińszczyzny.. jeśli dobrze pamiętam, ktoś z forum testował jakąś chińszczyznę i pękła.. nie będę zmyślał marek.. a jak nie stać Cię na nową dobrą firmówkę to lepiej kupić używkę w dobrym stanie.. było już chyba coś na ten temat na forum..

pozdr. :)

Opublikowano

na necie jest pełno rankingów opon.. poczytaj kolego a na pewno coś wybierzesz.. będziesz miał napisane, które mają lepszą mieszankę (czyli mniej - bardziej zdzieralną), które są ciche, które głośne.. itp..

jedno jest pewne nie kupuj żadnej taniej chińszczyzny.. jeśli dobrze pamiętam, ktoś z forum testował jakąś chińszczyznę i pękła.. nie będę zmyślał marek.. a jak nie stać Cię na nową dobrą firmówkę to lepiej kupić używkę w dobrym stanie.. było już chyba coś na ten temat na forum..

pozdr. :)

Jak nie chcesz taniej chińszczyzny, to kup tanią koreńszczyznę - np. Nexen.

Jeżdżę drugi sezon (18') i narzekać nie mogę. Cicha. Jeszcze się nie zużyła. Prowadzenie bez zarzutu. I co najważniejsze - NIE PĘKŁA.

Opublikowano

raz juz na uzywce sie przejechalem i nie wolalbym nie brac uzywki musze miec nowke na gwarancji 250 zl za szt to moje max jakie jestem wstanie dac

Opublikowano

raz juz na uzywce sie przejechalem i nie wolalbym nie brac uzywki musze miec nowke na gwarancji 250 zl za szt to moje max jakie jestem wstanie dac

to jak masz do wydania 250zł/szt to pewnie nie mowa tutaj o 17-18"?? jeśli mowa o 15" to za 250 na pewno wyrwiesz coś dobrego.. :)

z tego co pamiętam to ktoś z forum chyba handluje oponami.. może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów pamięta kto.. i myślę że jak byś napisał do tej osoby to na pewno by Ci dobrze poradziła przy Twoich kryteriach cenowych..

a tak na marginesie.. co do kryteriów wyboru opony to na pewno jeszcze musisz zwrócić uwagę na wzór bieżnika.. musi zapewnić dobre trzymanie na mokrej nawierzchni, każdy wie jaki klimat w Polsce..

Opublikowano

przede wszystkim jak bys sie zdecydował na uzywke to patrz na rok produkcji i wyzabkowanie bable i podjedz sprawdz je cisnieniowo, nowke za 250zł dobrej firmy ciezko bedzie Ci kupic, no zalezy jaki rozmiar jeszcze.

Opublikowano

to jak masz do wydania 250zł/szt to pewnie nie mowa tutaj o 17-18"?? jeśli mowa o 15" to za 250 na pewno wyrwiesz coś dobrego.. :)

16'' też kupiasz i na wymianę jeszcze zostanie :wink4:

z tego co pamiętam to ktoś z forum chyba handluje oponami.. może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów pamięta kto.. i myślę że jak byś napisał do tej osoby to na pewno by Ci dobrze poradziła przy Twoich kryteriach cenowych..

Polecam użytkownika Bedi :good:

Opublikowano

napisze tak michelinki sie popsuły wiec je sobie daruj ale jak chcesz dobra oponke to poszukaj właśnie w nexenach, nokianach, uniroyalach, dunlopach sp, czy goodyerach