Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHH] Podmianka pompy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy możliwa jest podmiana pompy przy silniku AHH: 038 130 107 J (0 460 414 987) na inną pompę wtryskową np od AHF czy AFN. Nie mogę nigdzie znaleźć tego modelu a inne są do kupienia bez problemu[br]Dopisany: 26 Lipiec 2010, 18:56_________________________________________________nobody? :confused4:

Opublikowano

jest możliwa teoretycznie w AHH jest inna podpora pompy (pomiędzy pompą a kołem zębatym), ale sprawdzisz w praktyce.

Opublikowano

jest możliwa teoretycznie w AHH jest inna podpora pompy (pomiędzy pompą a kołem zębatym), ale sprawdzisz w praktyce.

Jeżeli tylko tym się różni i da się dopasować to luz. Chodzi mi bardziej o parametry, żeby się zgadzały

Opublikowano

Od AFNa i innych(AHU, AVG itp) sa mniej wydajne, niż twoja obecna

Opublikowano

Są na pewno bardziej wydajne, ponieważ moja obecna pompa is dead. Szwab, czy inny turas który wcześniej katował auto lał jakiś syf bo całe wnętrze pompy pordzewiało i pompa się zatarła. Teraz szukam do AHH i nie mogę znaleźć na alledrogo ani na otobłoto, więc skoro mówicie ze będzie pasowała pod względem parametrów to zamontuję od AFN czy czegoś innego. Jeżeli możecie to napiszcie mi jaka będzie najbliższa mojej.

Opublikowano

Są na pewno bardziej wydajne, ponieważ moja obecna pompa is dead. Szwab, czy inny turas który wcześniej katował auto lał jakiś syf bo całe wnętrze pompy pordzewiało i pompa się zatarła. Teraz szukam do AHH i nie mogę znaleźć na alledrogo ani na otobłoto, więc skoro mówicie ze będzie pasowała pod względem parametrów to zamontuję od AFN czy czegoś innego. Jeżeli możecie to napiszcie mi jaka będzie najbliższa mojej.

uswiadomie Cie jak bardzo sie mylisz

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=123495.0;highlight=pompy+wtryskowej

przeczytaj i bedziesz wszystko wiedział, taka pompa jak masz to koszt ok 1000zł za uzywke

Opublikowano

taka pompa jak masz to koszt ok 1000zł za uzywke

To ja już całkiem zgłupiałem. Wygląda na to ze chcę zmienić siekierkę na kijek. Nie wiem jednak czy z tą moją da się jeszcze cokolwiek zdziałać w kwestii regeneracji. po zdjęciu nastawnika w komorze pompy jest wszystko pokryte rdzą, poza sprężynami i częściami z nierdzewki. Wał ani drgnie. Widzę że jesteś z lubelskiego, znasz może jakiegos dobrego pompomana w lublinie? jeden na Turystycznej powiedział mojemu mechanikowi że to już złom i nie opłaca się naprawiać. Jadę jeszcze jutro do Guza koło PZMotu, zobaczymy co on powie

Opublikowano

taka pompa jak masz to koszt ok 1000zł za uzywke

To ja już całkiem zgłupiałem. Wygląda na to ze chcę zmienić siekierkę na kijek. Nie wiem jednak czy z tą moją da się jeszcze cokolwiek zdziałać w kwestii regeneracji. po zdjęciu nastawnika w komorze pompy jest wszystko pokryte rdzą, poza sprężynami i częściami z nierdzewki. Wał ani drgnie. Widzę że jesteś z lubelskiego, znasz może jakiegos dobrego pompomana w lublinie? jeden na Turystycznej powiedział mojemu mechanikowi że to już złom i nie opłaca się naprawiać. Jadę jeszcze jutro do Guza koło PZMotu, zobaczymy co on powie

Ja mieszkam na pograniczu mazowsza i lubelszczyzny i wiekszosć spraw załątwiam w Warszawie, co do pomp polecam zakład w Nadarzynie prawdopodobnie do września też tam swoją pompe oddam

Ale skoro piszesz że twoja jest w środku zardzewiała to raczej nie bedą chcieli sie juz podejmować, jeśli chcesz taką jak miałes, to mozesz kupic używke od AFNa i oddać ją na przeróbke, jak trafisz sprawną pompe to taka przeróbka bedzie kosztowała z tysiaka