Konrad.jpg Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam zamontowałem dzisiaj czujnik temp. oleju. W podstawie filtra jest miejsce gdzie czujnik idealnie pasuje i tam go wkręciłem tylko że w tym miejscu nie jest zanurzony bezpośrednio w oleju a po prostu wkręcony w otwór. Zastanawia mnie czy tak powinno być ? Czy czujnik powinien być w oleju?
M_ILES Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Skoro wiesz gdzie pasuje, wiesz gdzie podlaczyc kable, to podepnij VAG i zobacz czy dziala... Po co pytac, czy ma byc skapany w oleju czy tylko nim zroszony?
Konrad.jpg Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Opublikowano 27 Lipca 2010 Działa na pewno bo nawet na zegarach pokazuje. :> A chodzi o to że on nie ma w ogóle styczności z olejem i stąd moje pytanie.
Labiel Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Patrzyłem w ETKE i czujnik powinien być właśnie w tym miejscu które opisujesz. Ale sam właśnie zastanawiam się nad tym co piszesz. No bo jak czujnik ma pokazywać prawidłowe wartości jeśli nie będzie miał bezpośredniego styku z olejem? Może trzeba przewiercić to gniazdo w które wchodzi czujnik?
Konrad.jpg Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Właśnie też tak sobie pomyślałem może zrobię to przy wymianie oleju
Rekomendowane odpowiedzi