Skocz do zawartości
IGNOROWANY

audi a4 problem z antena ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

kupilem audi a4 rok 95 mam seryjne radio kaseciaka problem w tym ze nie sciaga mi radia :( najprawdopodobniej problem tkwi z antena ktora znajduje sie w szybie :( czy ktos wie co moglo sie walnac i jak to naprawic ?

Opublikowano

witam

u mnie znowu jeden kabel przy szybie jest oderwany czy ktos wie jak to naprawic?

dodam ze ten czerwony

Opublikowano
witam

u mnie znowu jeden kabel przy szybie jest oderwany czy ktos wie jak to naprawic?

dodam ze ten czerwony

Zlutować i po kłopocie, jeśli jest zbyt krótki to dolutuj kawałek dodatkowego kabla, żeby przedłużyć połączenie.

Opublikowano

dzieki ale problem jest taki ze jeden kabel jest przyklejony do szyby czarny a czerwony tez gdzies tam musi byc przy szybie bo antena jest w szybie jak to rozwiazac?

Opublikowano

Czerwony kabel też idzie do szyby.

Do tych górnych 2 lub 3 pasków, które są anteną AM. Czyli nie musisz go podłączać, jeśli nie słuchasz tego zakresu fal.

Ten czarny to do anteny FM, czyli jest podłączony do grzanej szyby do wszystkich pasków, które grzeją.

A 2 białe to zasilanie wzmacniacza. Ten grubszy to napięcie z przełącznika podgrzewanej szyby i za to właśnie odpowiada, aby grzała.

Ten cieńszy biały to zasilanie z radia z wyjścia do sterowania anteną wysuwaną.

To tyle na temat podłączania wzmacniacza.

Opublikowano

kurcze nie wiem jak sie zabrac za rozebranie tego slupka :) i zrobienie tego radia :)

czy ten wzmacniacz ma jakis bezpiecznik ? bo calkiem mozliwe ze to bezpiecznik siadl lub cos z kablami nie tak nikt raczej nie ruszal anteny ani wzmacniacza

Opublikowano

sa tam klipsy metalowe odegnij najpierw id story szyby pozniej dol .i od strony malego okienka trojkatnego mi to poszlo latwo slupek z tylu po stronie kierowcy\ tylniej szyby

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...