ml0dy Opublikowano 23 Lipca 2006 Opublikowano 23 Lipca 2006 witam, kupilem audi a4 rok 95 mam seryjne radio kaseciaka problem w tym ze nie sciaga mi radia najprawdopodobniej problem tkwi z antena ktora znajduje sie w szybie czy ktos wie co moglo sie walnac i jak to naprawic ?
Gość audi Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 witam u mnie znowu jeden kabel przy szybie jest oderwany czy ktos wie jak to naprawic? dodam ze ten czerwony
szogun0 Opublikowano 26 Lipca 2006 Opublikowano 26 Lipca 2006 witam u mnie znowu jeden kabel przy szybie jest oderwany czy ktos wie jak to naprawic? dodam ze ten czerwony Zlutować i po kłopocie, jeśli jest zbyt krótki to dolutuj kawałek dodatkowego kabla, żeby przedłużyć połączenie.
Gość audi Opublikowano 26 Lipca 2006 Opublikowano 26 Lipca 2006 dzieki ale problem jest taki ze jeden kabel jest przyklejony do szyby czarny a czerwony tez gdzies tam musi byc przy szybie bo antena jest w szybie jak to rozwiazac?
szogun0 Opublikowano 27 Lipca 2006 Opublikowano 27 Lipca 2006 Czerwony kabel też idzie do szyby. Do tych górnych 2 lub 3 pasków, które są anteną AM. Czyli nie musisz go podłączać, jeśli nie słuchasz tego zakresu fal. Ten czarny to do anteny FM, czyli jest podłączony do grzanej szyby do wszystkich pasków, które grzeją. A 2 białe to zasilanie wzmacniacza. Ten grubszy to napięcie z przełącznika podgrzewanej szyby i za to właśnie odpowiada, aby grzała. Ten cieńszy biały to zasilanie z radia z wyjścia do sterowania anteną wysuwaną. To tyle na temat podłączania wzmacniacza.
ml0dy Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Opublikowano 30 Lipca 2006 kurcze nie wiem jak sie zabrac za rozebranie tego slupka i zrobienie tego radia czy ten wzmacniacz ma jakis bezpiecznik ? bo calkiem mozliwe ze to bezpiecznik siadl lub cos z kablami nie tak nikt raczej nie ruszal anteny ani wzmacniacza
Gość audi Opublikowano 31 Lipca 2006 Opublikowano 31 Lipca 2006 sa tam klipsy metalowe odegnij najpierw id story szyby pozniej dol .i od strony malego okienka trojkatnego mi to poszlo latwo slupek z tylu po stronie kierowcy\ tylniej szyby
ml0dy Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2006 okazalo sie ze kabelek przy radiu byl urwany i nie laczyl ;-) ale juz gra
Rekomendowane odpowiedzi