Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaki silnik diesla wybrać POMÓŻCIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja bym kupił 1,9

zamknijcie ten temat :closed:

Opublikowano

Brać ale nie w ciemno nie? Poczytaj sobie wątek silniki diesla. Tak wsio wyłożone kawa na ławę. :hi:

Opublikowano

AJM jest tani w utrzymaniu a rozrząd nie taki drogi...

Opublikowano

1.9 AHH, pompki niestety dalej drogie w naprawie, a w przypadku VP idzie kupić graty za flaszkę.

Opublikowano

a jak chcę kupić B6 z 2002-2003 to też 1,9 TDI brać ?

AWX

Opublikowano

rozrząd do 90 konnego silnika zaplacilem za rozrząd 400 zł a do 116 konnego silnika 1200)

Mówisz o częsciach z robocizną czy samych częsciach do AJM. Bo to prawie 2 razy tyle co ja zapłaciłem za części. Mówie o AJM.

Co do silników to AFNa bym zapodał. 110 km. Mały moment. Ale Chyba najbardziej ekonomiczny i bezawaryjny. A jesli chodzi o osiągi to AJM. Ma ciekawy moment obrotowy co sprawia ze pięknie rwie z miejsca. Smiegam AJM ponad 2 lata i nie było problemów. Widomo olej i paliwo wg scisłych norm.

Co do 2,5 nie wypowaidam sie bo nie miałem okazji.

Ale miałem ten sam dylemat jak szukałem 1 TDIka

Pozdro

ZC

Opublikowano

rozrzad w ASO do AJM to koszt ok 450zł :cool1:

tzw. zestaw naprawczy rozrządu nie licząc pompy wody i hydraulicznego napinacza

Opublikowano

Ja szukałem 90 konnego dieselka, a wyszło po, że mam 110 konna jednostke w której niestety niesprawdziłem za bardzo turba i sie wpakowałem w koszty ok 700 zł, tak wiec jak sprawdzisz sobie autko czy nie bedzie sie pakowało w trybik awarji to bierz smiało 110, a jak chcesz miec tylko do jazdy to łap 90

Opublikowano

a jak chcę kupić B6 z 2002-2003 to też 1,9 TDI brać ?

AWX

do B6 szukalbym jednak AVF. 6 biegow i wieksza tarcza sprzegla (przyda sie do wirusow)..

Opublikowano

jeśli mało latasz w długie trasy to akurat skrzynia jest tak zestopniowywana że lepiej jeździło mi się AWXem

Opublikowano

Sam posiadam 90 konną jednostkę z 98 roku i jestem bardzo zadowolony. Przy ustawieniu na komputerze większej dawki paliwa samochód praktycznie nie odbiega od 110. Części są w miarę tanie a samochód jest naprawdę fajny. Spalanie na trasie 4,6 miasto 5,4 a cykl mieszany 5,0.

Opublikowano

Wybierz AFN są nie do zdarcia mam go 3 lata i nie narzekam świetny silniczek!!![br]Dopisany: 01 Sierpień 2010, 17:46_________________________________________________w zasadzie to tego 1.9 che wsadzić do budy 2.5 tdi quattro wiec o czymś to świadczy