Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] A4 S-line 2.0 TDi 170 by mgtan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od tego jest forum żeby o takich rzeczach dyskutować a nie jak większość o pupie maryny (do tego jest odpowiedni dział).

Dla mnie sprawa jest jasna. Większość tutaj fachowych opini jest za zestawem 320 + 288 i ku temu bym ci radził się skłaniać.

bo chcą być tymi jedynymi co mają od s4 :)

powiem coś od siebie :)

jeśli nawet kupisz te gorsze a założysz dodatkowo przewody w oplocie + nowy dobry płyn hamulcowy to też będziesz zadowolony..jeśli cena obu zestawów będzie równa i różnica między nimi będzie mała to bierz s4..

tak jak Ci pisałem kupuj od tego kolesia z sulejówka..może sprzeda Ci zaciski za 700zł przód + tył za jakieś 300zł..jak znajdę namiar do Ci dzisiaj podeślę..

Opublikowano
  • Autor

jakie ma hamulce nowa S3? wie ktoś? pasuje to do B7?

Opublikowano

Ale Ty kombinujesz... A3/S3 maja inne tarcze, nie beda pasowac do A4.

Opublikowano
  • Autor

Ale Ty kombinujesz... A3/S3 maja inne tarcze, nie beda pasowac do A4.

Zgadza się, kombinuje bo akurat mam zestaw z nowej S3 do kupienia w dobrej cenie. Prawie w cenie 321/288 miałbym S3 345/300.

To kwestia tylko tarczy? tzn reszta pasuje?

Opublikowano

devastation kiedys o tym pisal - nie pamietam jak to wyglada. Na bank tarcze sa inne.

S3 ma 345/310.

Opublikowano
  • Autor

tak gadałem nawet z nim... i mówił że tarcze mają płytsze obsadzenie i tarcze trzeba inne. reszta powinna pasować.

ostatnie pytanie. Hamulce z S4 wchodzą w ori felge 17 cali (taka jak ma bajk u siebie) i w 18x8 ET43 (to co mam na lato na pierwszej stronie - czyli defacto chyba z S3).

[br]Dopisany: 08 Marzec 2011, 16:48_________________________________________________mam do kupienia zestaw z s4 b6 z 2003... Czy pasują heble z takiej b6 do b7 poliftingowej z 2007 jak moja?

Opublikowano

podejda

Opublikowano
  • Autor

a tak na 100%? pytam bo koleś mói że ma na b6 zestaw z S3 z 2007 i tez pasują :gwizdanie: :gwizdanie:

a skoro s3 nie pasuje na b7 to mnie to zastanawia...

Opublikowano

:facepalm:

hamulce z S4 B6/B7 pasuja P&P do A4 B6/B7.

koles moze i ma zaciski z S3 w B7, nie wiem, tarcze na pewno sa inne.

Opublikowano

mam do kupienia zestaw z s4 b6 z 2003...

no to na co czekasz

Opublikowano
  • Autor

na dzień w którym powie że sa gotowe do odbioru :D

skotro ostatnie 10 stron zalewam was pytaniami to nie omieszkałem i teraz... czyli b6 s4 2003 są cacy...

pozostaje mi się modlić że będą pasowac na 8x18 ET 43 i 17x7,5 Et 43

na coś zwrócic uwgaę jak będe je brał? jakoś da się ocenić ich stan na oko czy jest ok?

Opublikowano

o 18 nie masz co się martwić, jak coś to koło wypchniesz lekko jakimś dystansem.. tutaj u mystica fajny wątek na ich temat się rozwinął :good:

jak tam zawias ??

Opublikowano

pozostaje mi się modlić że będą pasowac na 8x18 ET 43 i 17x7,5 Et 43

Na bank będą bo zacisk od S4 jest jakieś 1,5 cm płytszy niż zacisk od 3.0tdi. Od 3.0tdi ma kształt łódeczki/banana gdzie na wysokości tłoczka jest wąski a przy krańcach się rozszerza. Zresztą tu masz fotkę:

hamul.jpg

Opublikowano
  • Autor

o 18 nie masz co się martwić, jak coś to koło wypchniesz lekko jakimś dystansem.. tutaj u mystica fajny wątek na ich temat się rozwinął :good:

jak tam zawias ??

czytam jego wątek też...ale chłopaki biorą pod uwage 10mm a przy ET 43 to za dużo może być... na przód by się przydało 8mm a na tyl 10mm :)

zawias jest w KW - reklamacja trwa...

jak sprawdzić te zaciski przy kupnie?

Opublikowano

A co chcesz sprawdzić ? z 2003 roku nie spodziewaj się nie wiadomo czego, no chyba, że już są po regeneracji. Ja swoje zaraz po zakupie rozebrałem w drobny mak, piaskowanie, malowanie nowe uszczelki i dopiero potem można było na nich jeździć :wink4:

Opublikowano

A co chcesz sprawdzić ? z 2003 roku nie spodziewaj się nie wiadomo czego, no chyba, że już są po regeneracji. Ja swoje zaraz po zakupie rozebrałem w drobny mak, piaskowanie, malowanie nowe uszczelki i dopiero potem można było na nich jeździć :wink4:

spawdz wszystkie gumki jesli ktoras peknieta to zacisk do rozbiorki.

Opublikowano
  • Autor

w S4 były zaciski srebrne?

te co mam do łyknięcia są po przebiegu 60k km.

Opublikowano

Srebrne były w B6 czarne w B7 i końcowych sztukach B6, taką informację kiedyś w aso dostałem. A tak btw regeneracji widziałem profi ofertę na allegro, albo pogadaj z devem :wink4:

Opublikowano

:decayed:

bo handlarz ci tak powiedzial :)

tak w B6 byly srebren ,

Srebrne były w B6 czarne w B7 i końcowych sztukach B6, taką informację kiedyś w aso dostałem

w aso jak zwykle g. wiedza czarne z blaszka byly po lifcie w 2007 roku.

Opublikowano
  • Autor

a ktoś w Wawie to roi, jesli to sa takie zaciski to widziałem je kiedyś i lece narazie w czerwony kolorek z nimi:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/82/90/05/1382900515&imgrefurl=http://xarchiwum.pl/search%3Fs%3Ds4%2Bb6%26p%3D7&usg=__AhqT26HrbpxgKbOLjTLIzO8nehY=&h=768&w=1024&sz=200&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=nl1wpzASJ5D4eM:&tbnh=142&tbnw=189&ei=QkZ5TbSMKZSs8QOHxoG8BA&prev=/images%3Fq%3Daudi%2Bs4%2Bzaciski%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1916%26bih%3D874%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=1076&vpy=79&dur=922&hovh=194&hovw=259&tx=153&ty=90&oei=qEV5TbyiM8acOujLtO4G&page=1&ndsp=45&ved=1t:429,r:5,s:0

czy

3da6401a9532766a.jpg