Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Jakie śruby zabezpieczające?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.Co polecacie??Sa to uniwersalne pasujace do wszystkich kol?Jak dobrac odpowiednie?

Opublikowano

:gwizdanie: takie śruby nic nie dają, nakładki na zamek ściąga się płaskim śrubokrętem albo łamakiem a śruby z specjalnymi główkami nabija się nasadkę (jest kilka wersji w zależności od śrub zabezpieczających)

Opublikowano

Na amatorow felg wystarczy. :decayed:

Opublikowano

dokładnie na amatorów wystarczy, tylko rzadko kiedy amator idzie walic fury

Opublikowano

dokładnie na amatorów wystarczy, tylko rzadko kiedy amator idzie walic fury

Tu chodzi o kola...

Opublikowano

jak ktoś idzie w felgi to zna się na temacie, a amator... hmm na felgi, rzadkość więc co nie kupisz będzie ok[br]Dopisany: 01 Sierpień 2010, 15:59_________________________________________________jak już nie masz na prawdę co kupić to szukaj czegoś takiego

zabezpieczenie%20kol%202.jpg

imbusa się nie da wbić, nasadkę też ciężko nabić (wada że każdy ma do tego klucz :polew: bo nawet jak się minimalnie różni to da się go nabić)

Opublikowano

Tzn,ja mam takie sruby.Klucz mi sie tylko zniszczyl i nie moge nigdzie znalezc samego klucza. :confused4:

Opublikowano

daj zdjęcie PW łepka śruby i jesli masz opakowanie to nr z opakowania, może coś znajdę

Opublikowano

Osobiście się zdziwiłem :shocked: kiedy pierwszy raz przekładałem felgi z letnich na zimowe, po ściągnieciu dekielków, okazało się że nie ma śrub zabezpieczających :disgust:

Tak czy owak dalej jeźdze bez tych śrub. Zresztą jak ktoś będzie chciał felgi ukraść, to podejrzewam że śruby zabezpieczające nie będą stanowiły dla niego problemu.

Opublikowano

same te oryginalne plastikowe kapturki na śruby są zabezpieczeniem, bo nie widać jaka śruba jest pod spodem a żeby sprawdzić to trzeba poświęcić chwilę czasu :gwizdanie: